Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Občané nejsou stádo, ukázal tykadlový řidič Smetana

Evropa

  6:00
PRAHA - Je humor novou zbraní občanského aktivismu? Dokáže vtipný aktivista zlomit i zarytého „pasivistu“? Jak účinný je aktivismus, který vzniká a šíří se na sociálních sítích? Slouží jako jednoduché vykoupení se kliknutím nebo jsou díky němu lidé aktivnější i v off-line životě?

Dobrý řidič Smetana: řidič autobusu ve srážce s politikem foto: Bontonfilm

Na tyto otázky bude hledat odpovědi diskusní večer "Občané nebo stádo? Návod k ativismu s humorem", který se koná dnes 9. ledna od 19.00 v Langhansu - Centru člověka v tísni v pražské Vodičkově ulici. Před zahájením debaty se bude promítat film Svoboda pro Smetanu, který dokumentaristé Vít Klusák a Filip Remunda natočili o dnes již slavném "tykadlovém" řidiči Romanu Smetanovi.

Občané nebo stádo?

  • 9. ledna 19.00
  • Beseda a promítání filmu Svobodu pro Smetanu (Vít Klusák, Filip Remunda, ČR, 2012)
  • Langhans – Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1
  • Vstup zdarma

Hosty diskuse budou: Alena Rybníčková, předsedkyně Pražského fóra, které se prostřednictvím humorných happeningů vyjadřuje k aktuálnímu dění v Praze. Jiří Boudal za iniciativu Rekonstrukce státu, největší občanskou lobbistickou akci v historii Česka. Jaroslav Valůch, spoluzakladatel kliktivisti.cz. Moderátorem diskuse bude novinář a spolupracovník ČRo Jaroslav Šonka.

Cyklus diskusí Spolu o Evropě je financován z prostředků Evropské unie. Mediálním partnerem jsou Lidové noviny a Český rozhlas Plus.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...