• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Terezie Palková

Terezie Palková | foto: archiv Terezie Palkové

Šansoniérka Terezie Palková natočila album písniček pro děti

Kultura
  •   10:00
Terezie Palková je jednou z našich nejzajímavějších písničkářek. Z celé své generace má nepochybně nejblíže k šansonu. Není divu, kromě hudby má za sebou i vysokoškolské studium herectví a kromě několika divadelních angažmá má také dlouholetou praxi zdravotní klaunky.

Všechny tyto zkušenosti zúročila jak ve své tvorbě pro dospělé, která vyšla zatím na dvou albech, tak ve stále rozsáhlejší tvorbě pro děti. Té se věnuje jak prostřednictvím nejrůznějších workshopů a kursů, ale zejména koncertně a nyní i ve formě alba.

To vyšlo pod názvem Čury mury frk a přináší sedmnáct písniček převážně na známé klasické pohádkové motivy (O drakovi, Šípková Růženka, Hejkal, Červená karkulka, Ukolébavka pro Babu Jagu), ale i s modernějšími tématy (Pipi, Koupelnová houba nebo Zombíci).

Jazykově velmi hravé a vynalézavé texty, zpívané dětem přístupným stylem podporují příjemná aranžmá, ve kterých kromě akordeonu a kláves samotné zpěvačky znějí instrumenty v rukou zkušených profesionálů (Filip Spálený – baskytara, tuba, Camilo Caller – bicí, perkuse, Jakub Doležal – saxofon, klarinet, Vojta Švejda – ukulele a kytara). Booklet zdobí omalovánky výtvarnice Michaely Fleissig.

Autor: obz