130 let

Osobnost televizního zpravodajství Jolana Voldánová | foto: ČTK

Šinkorová s Gottem obhájili TýTý

Kultura
  •   10:25
PRAHA - Anketa popularity TýTý zná své vítěze. V kategorii zpěvák již tradičně zvítezil Karel Gott,ten se stal také absolutním vítězem 16.ročníku ankety. Cena za zpěvačku se po dvouleté pauze opět vrátila k Lucii Bílé.

Karel Gott  dostal od diváků  vůbec největší počet hlasů ze všech nominovaných a oceněných osobností a pořadů. Gott zároveň zvítězil v kategorii zpěváků, která tak od vzniku ankety v roce 1991 nezná jiného vítěze. Tradiční cenu v podobě zrcadla z dílny výtvarníka Kurta Gebauera místo zpěváka, který byl pracovně mimo republiku, převzala jeho dcera Lucie.

Po dvouletém kralování Anety Langerové letos opět výhra připadla Lucii Bílé. Cenu za zpěvačku, která dnes večer účinkovala v konkurenčním pořadu předávání hudebních cen Anděl na ČT, převzal její syn Filip.

Nejpopulárnějším hercem lidé zvolili Miroslava Donutila, mezi herečkami dostala nejvíce hlasů Daniela Šinkorová, která tak zopakovala své loňské, premiérové vítězství v anketě. V kategorii osobnost zábavných pořadů letos zvítězil Vladimír Hron, který měl v ČT pořad Abeceda hvězd.

Pořadem roku lidé zvolili zábavně-taneční  

Vítězové ankety TýTý

Absolutní vítěz: Karel Gott

Zpěvák: Karel Gott

Zpěvačka: Lucie Bílá

Herec: Miroslav Donutil

Herečka: Daniela Šinkorová

Osobnost zábavných pořadů: Vladimír Hron

Pořad: StarDance...když hvězdy tančí

Původní český seriál: Ordinace v růžové zahradě

Osobnost televizního zpravodajství: Jolana Voldánová

Osobnost televizní publicistiky: Radek John

Objev roku: Zbyněk Drda

Do Dvorany slávy vstoupil: Zdeněk Velíšek

show České televize StarDance...když
hvězdy tančí, kterou ČT uvedla loni na
podzim. Vlastní kategorii měl opět i
fenomén posledních let - původní český
televizní seriál. Nejvíce oblíbeným seriálem  za loňský rok se stal počin Novy
Ordinace v růžové zahradě. Osobností televizního zpravodajství se díky hlasům diváků stala opět moderátorka České televize Jolana Voldánová, která tak obhájila své loňské vítězství a celkem zvítězila potřetí. "Letos si myslím, že se na tom podepsalo moje tancování ve StarDance," poznamenala Voldánová. Svou v pořadí 11. cenu TýTý dnes převzal Radek John za první místo v kategorii
věnované osobnostem televizní publicistiky.

Diváci dnes večer svými hlasy rozhodli i o titulu Objev roku. Z trojice nominovaných herec Jakub Prachař, průvodkyně pořadu Primy Jste to, co jíte Kateřina Cajthamlová a vítěz třetí řady Česko hledá SuperStar Zbyněk Drda se mohl radovat posledně jmenovaný Drda. Prvním letošním oceněným v anketě se již před týdnem stal letitý redaktor České televize Zdeněk Velíšek, jenž vstoupil do Dvorany slávy.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz