130 let
Sting

Sting | foto: Universal

Sting na nové desce představí písně z připravovaného muzikálu

Kultura
  •   12:00
LONDÝN - Britský rockový zpěvák a hudebník Sting se po čase vrací s dalším studiovým albem.

Jedna z největších hvězd světové pop music přichystala fanouškům na letošní podzim cédéčko, na němž po dlouhých deseti letech představí nový autorský materiál.

Sting nahrávku, která se v českých obchodech objeví 20. září, pojmenoval The Last Ship. Nové autorské písně napsal pro stejnojmenný muzikál, jenž by se měl začít hrát v roce 2014 na Broadwayi. Stingova novinka bude obsahovat nejen všechny skladby, které v muzikálu zazní, ale i písničky, které vznikly během jeho přípravy a z představení byly vypuštěny.

CD The Last Ship produkoval uznávaný Rob Mathes, který v minulosti se Stingem již spolupracoval, ale zároveň je podepsán pod úspěšnými alby Erica Claptona, Eltona Johna nebo Lou Reeda. Finální mix provedl Donal Hodgson, rovněž známý z posledních Stingových alb.

Super de luxe vinyl

Novinka jednašedesátiletého umělce bude k mání hned v několika formátech. Kromě základní jednodiskové verze s dvanácti skladbami bude k dispozici i dvoudisková deluxe edice s pěti bonusovými písněmi. Pro nejnáročnější vyjde super deluxe verze s celkem dvaceti písněmi ve speciální balení. Nebude chybět verze na vinylu, který se v poslední době těší stále větší oblibě.

Gordon Matthew Thomas Sumner čili Sting patří k nejúspěšnějším interpretům posledních několika dekád. Na svém kontě má desítky milionů prodaných alb a singlů, každé jeho světové turné zaznamenává beznadějně vyprodané koncerty a navíc se jako jeden z mála může pyšnit šestnácti cenami Grammy.

Autor: Lidovky.cz