Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Struny dětem o víkendu obsadí Minor, Novoměstskou radnici i Vodičkovu ulici

Kultura

  14:00
PRAHA - Koncerty, divadelní představení, lekce skládání origami, filmařské, hudební i výtvarné dílny zaplní o tomto víkendu 22. – 24. září divadlo Minor, Novoměstskou radnici i Vodičkovu ulici. Odehraje se zde totiž další ročník oblíbeného rodinného festivalu Struny dětem v Minoru, do kterého se tentokrát zapojili Ondřej Ruml, Radim Vizváry, Lenka Nová, Jaro Cossiga, Bombarďák, Fanfán Tulipán a další umělci.

Festival Struny dětem. foto: Petra Hájská

Překvapením festivalu je Jeremy Shafer z USA, který patří ke světové špičce v kreativním skládání vlastních origami modelů. 

Festivalovou atmosféru Strun dětem v Minoru si můžete užít i bez předem zakoupených vstupenek. Zábavy bude dost pro každého. Vodičkovu ulici rozezní odpolední koncerty Petry Ernyei a Marka Rejhona nebo Unique Quartet. V neděli budou na nádvoří Novoměstské radnice dovádět Loutky v nemocnici. Po oba víkendové dny jsou otevřené dílny věnované možnostem úžasného papíru, na kterých si můžete vyrobit papírové samurajské přilbice, opravdu hrající papírová pískátka, porigami zvířátka, neodolatelné kytary či inspirativní kaleidocykly. Pro velký úspěch se vrací i dílnička s výrobou dřevěných hraček. Nechybí ani oblíbené internetové hřiště Déčka nebo triky s klíčovacím pozadím ČT Déčko.

Američan Jeremy Shafer je mistrem origami.

Trable nesourodého kvarteta. Nový Krobotův film uvidí diváci na světových festivalech

Program Strun dětem v Minoru v pátek odstartuje Radim Vizváry a jeho papírový přítel Pejrpbój. Nonverbální pohádka s minimalistickou scénou, představí papír, který se pod rukama zkušeného loutkáře a mima mění na fantastické výjevy z pohádkového světa.

Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií. Kompletní program a všechny podrobné informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz. Předprodej vstupenek byl zahájen.

Struny dětem v Minoru se konají pod záštitou radního pro kulturu hl. m. Prahy Jana Wolfa, starostky městské části Praha 2 Jany Černochové a starosty městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého.

Festival Struny dětem
23. - 24. září
Praha

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!