130 let
Hledá se Dory

Hledá se Dory je jediný animovaný film v žebříčku a to na místě devátém. Jedna se o pokračování úspěšného Hledá se Nemo. Bláznivá Dory se tentokrát ocitá v hlavní roli. | foto: Disney

Televizní tipy na 30. prosinec: Britská gangsterka i hledání rodičů někde v oceánu

Kultura
  •   12:00
PRAHA - Na co se podívat 30. prosince v televizi? Server Lidovky.cz Vám nabízí několik tipů.

Divoká dvojka (2015)
Prima Max, 15:55

Reese Witherspoonová hraje v této akční komedii vzornou a snaživou policistku, jejíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Svědek je vlastně ona - sexy manželka místního drogového dealera (Sofía Vergarová). Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá jim nic jiného, jen se vydat na útěk napříč celým Texasem.
Proč sledovat: Odlehčená podívaná se sympatickou hlavní dvojicí. 

Hledá se Dory
Nova, 20:20

Maličká modrá rybka Dory okouzlila diváky už ve filmu Hledá se Nemo. Zvířátko pověstné svou zapomnětlivostí si z ničeho nic vzpomene, že někde nechalo svoje rodiče. Na dobrodružné cestě, při které musí přeplavat snad celý oceán, potkává Dory rozmanité vodní živočichy - Hanka, nerudnou chobotnici, která úspěšně uniká zřízencům. Dalším je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje.
Proč sledovat: Pokračování jedné z nejúspěšnějších animovaných pohádek všech dob. 

RocknRolla
Nova Cinema, 22:00

„Já tohle město vlastním.” Vlastnictví se ale londýnskému gangsterovi ze staré školy Lennymu Coleovi (Tom Wilkinson) začíná prodražovat. Přichází sem movitější zahraniční konkurence s plánem na pozemkový podvod. Malý zlodějíček (Gerard Butler) a jeho parťáci si myslí, že mohou hrát na obě strany a dostat se do vyšší ligy. To se jim může krutě nevyplatit. 
Proč sledovat: Vysokooktanová podívaná v režii toho nejpovolanějšího - Guye Titchieho. 

Autor: Lidovky.cz