130 let

Diskuze

Vysoké DPH zabíjí knižní trh, tvrdí nakladatelé. Češi přesto čtou

Změny edičních plánů, pozastavování vydávání nových titulů, menší rozmanitost knižní produkce – takové a další důsledky mělo podle některých nakladatelů výrazné zvýšení DPH na knihy za poslední dva roky. Jak to změnilo vydavatelské strategie, a jak to odnáší běžný čtenář?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

V. Getz

3. 2. 2014 11:58
zas pláč na nesprávném hrobě

knihkupectví napěchovaná knihami a čtenář nestíhá i kdyby se dva roky nic nevydalo je co prodávt a hlavně nakupovat. Navíc je potřebase začít orientovat na svět e-knih. Co noviny LIdovky dnes ve všední den 12 stránek za skoro dvacku, nebylo by třeba snížit DPH i tady?

0 0
možnosti
JC

3. 2. 2014 10:01
Byli jse v poslední době v knihkupectví?

Většina knih by vůbec nemusela vyjít a nic by se nestalo. Vychází samé srač... A co se odborných knih týče: právě pro malý náklad jsou vhodné pro elektronická vydání. Nepotřebovali by sklady a ke koupi by byli k dispozici stále. To je řešení a ne snížení DPH.

0 0
možnosti

3. 2. 2014 10:51
Re: Byli jse v poslední době v knihkupectví?

Něco na tom je. Vychází neskutečná hromada mnohdy úplně zbytečných knížek. Jedna třetina z nich je o vaření a jídle, druhá o sexu. Paradoxem je, že zůstává mnoho zajímavých až převratných knih, které do našeho jazyka dosud ani nebyly přeloženy, popř. v něm zde vydány.  Napadá mne třeba Život je jinde od Milana Kundery, nebo Druhy náboženské zkušenosti od Williama Jamese. U mnohé starší beletrie je už naděje na přeložení a vydání v podstatě nulová, asi se to nevyplatí, popř si na to ani nikdo nevzpomene. Proto se spíš dočkáme dalších titulů na téma grilování.

0 0
možnosti
AN

3. 2. 2014 7:54
Vysoké DHP zabíjí knižní trh?

nejedná se spíš o DPH ?

0 0
možnosti