Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kultura

V 57 letech zemřel americký herec Willie Garson, známý ze seriálu Sex ve městě

Willie Garson (Park City, 22. ledna 2017) foto: AP

Americký herec Willie Garson, který ztvárnil Stanforda Blatche v seriálu Sex ve městě, zemřel ve věku 57 let. O hercově úmrtí informoval jeho adoptivní syn.
  9:10

Za svou kariéru účinkoval Garson ve více než třech stovkách seriálových epizod a v sedmdesátce filmů. Na obrazovce se vedle Sexu ve městě, jehož hrdinu si zopakoval i v obou stejnojmenných filmech, objevoval třeba v cyklech Ve službách FBI nebo Havaj 5-0.

Hrál rovněž v titulech Městečko Twin Peaks, Dva a půl chlapa, Hvězdná brána, Řekni, kdo tě zabil, Advokáti nebo Ally McBealová, režisér Steven Spielberg jej obsadil do minisérie Unesení.

Na velkém plátně se Garson ukázal ve filmech Něco na té Mary je, Na Hromnice o den více, Mars útočí!, Skála nebo V kůži Johna Malkoviche. Věnoval se rovněž divadlu a patřil ke světovým hráčům pokeru.

Fakt, že nebyl zrovna typem milovníka, s úsměvem komentoval: „Ne každý vypadá jako Brad Pitt. Na světě jsou lidé, kteří vypadají jako já. Mají myslím pocit, že bych mohl být jejich sousedem, a to je pro mě daleko důležitější.“

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha