130 let

Brněnský klub Fléda. | foto: ČTK

Zachraňte Flédu, vyzývají Koller, Cais nebo Rudiš

Kultura
  •   11:00
BRNO - Petici na záchranu brněnské Flédy již podepsalo přes deset tisíc lidí. Podporu klubu, jemuž kvůli nové vyhlášce hrozí zánik, vyjádřily i známé osobnosti - mezi nimi zpěvák David Koller, Milan Cais z Tata Bojs nebo spisovatel Jaroslav Rudiš.

Od května by nejznámější brněnský klub měl kvůli nové vyhlášce končit veškeré hudební produkce ve 22 hodin. "Hluková limitace po 22 h by byla pro Flédu likvidační." myslí si Cais. A připojuje se i kapela Sunshine. "Brněnská metropole má svůj klub Fléda, který je legenda. A byla by škoda, kdyby bylo tohle místo kvůli jakýmkoliv zájmům nějak potlačený," napsala skupina.

ČTĚTE TAKÉ:

Za klub se postavili také kapely a projekty Horkýže Slíže, Visací zámek, Nightwork, Floex, Fiordmoss, Charlie Straight, Insanie, Čankišou, Midi lidi nebo spisovatel Jaroslav Rudiš.

Prakticky ihned po zprávě o možném konci klubu vznikla na sociální síti Facebook stránka Petice za zachování klubu Fléda, k níž se do středy 2. května připojily dva tisíce lidí. Petici na podporu klubu jich podepsalo deset tisíc.

Kolem hudební produkce klubu v Brně - Králově poli proběhly roční tahanice, podnět k jejímu omezení vzešel od člena tamního zastupitelstva Jana Kratochvíla, majitele domu sousedícího s Flédou. 

Autor: ogo
  • Vybrali jsme pro Vás