že citrony jsou ošetřeny zřejmě hodně málo. Skoro pravidelně po zakoupení sáčku s citrony je do 3 dnů polovina plesnivých. Řekl bych, že jsou spíše infikovány, než ošetřovány. Manželka suší strouhanou kůru a přidává do pečiva, odhaduji, že spotřebujeme tak 50 gramů za rok. Sníme cca 100 kg jablek i se slupkou, které jsou vydatně ošetřovány chemicky, jinak by shnily už na stromě. Myslím, že tento článek o citronech je jako varování před kosmických zářením.
...to bylo a nyní po používání EMULGÁTORU pod č.384 se to už nestane a já proto přestal používat citrony je to smutné ale je to tak""je to tak nějak způsob KŘEHČENÍ"" jako u masa...fuj...
A jak je to s těmi citrony v nápojích? Třeba v kořalce.... Když se ty chemikálie podle Vás nerozpouští ve vodě, tak se v alkoholu rozpouštět mohou, ne?
A jaký je rozdíl použití zatepla a zastudena?
V každé hospodě dávají kousky citronu (nebo pomeranče, limetky... atd) snad do všech nápojů kromě kafe a piva...
jaký má na to názor chemik Kalousek. Ten přece ví naprosto všechno.
Je evidentni, ze jedinej kdo ma nazor na vsechno ses tady Ty.
u jiného ovoce. A nepeču-li každý den různá piškotová těsta (třeba tam se kůra může přidávat), nemyslím si, že bych ostrouháním kousku byť chemicky ošetřeného citrónu způsobil strávníkům kdovíjakou újmu.
Jestli rad myjete citrony, tak to smysl ma. Udela vam to radost.
V Hornbachu si koupite rostlinu a ona vam da neosetrene plody. Teda pokud nezajde.
Stačí koupit opravdu plodící == roubovaný (před mnoha lety stál 60 Kč) a pořádně se o něj starat. Mě rostly velké cca 5-7 cm. Jak ale člověk jezdí často pryč, uschne to dřív nebo pozdějc.
hm, dlouhá léta jsem se obešel bez vlastnoručně pěstovaných citronů, tak to snad už bez nich nějak doklepu.
a co má teda člověk dělat? oloupat citron než ho nakrájím na kolečka? a strouhanou citronovou kůru nahradíme čím?