Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

POSLEDNÍ VEČEŘE

Česko

Které jídlo byste si dal, kdyby mělo být vaše poslední?

Poslední večeři bych pojal velkoryse. Zahájil bych ji drobnou lahůdkou amuse-bouche od Diettera Müllera, jednoho ze tří nejlepších michelinských kuchařů. Pak bych si dal jelení polévku od Petra Vacka z Alcronu a kachní kaldoun s játrovým knedlíčkem od Vaška Friče. Předkrm: hříbkové rizoto od Riccarda Lucqua z Aromi, hlavní chod: telecí líčka s bramborovou kaší od Zdeňka Pohlreicha. Pak makové buchtičky s anglickým krémem od Lukáše Pohla z La Degustation Boheme Bourgeoise a mix sýrů z Toskánska a Burgundska. Popíjel bych brazilský cabernet sauvignon Sam Pan Ha Miolo 2005. Roman Vaněk Šéf Pražského kulinářského institutu

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...