Z lógru jsou schopni vyrábět i elektriku, vysvětluje majitel šumperské Pikoly. Stylová kavárna smýšlí ekologicky

Premium

Makový dort s krémem z mascarpone a malinovou marmeládou, zato bez zrnka mouky. | foto: Lenka Požárová

  5:00
Skvělých kaváren mimo velká města, za nimiž se vyplatí zajet, by se už našlo několik. Tahle voní výběrovou kávou i po ránu čerstvě upečenými koláčky. Důvodů, proč zavítat do šumperské kavárny Pikola, je však ještě víc.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Už od vlakového nádraží se v Šumperku dá vyrazit po turistických značkách do okolí. Projdu kvetoucím parkem, vpluju do korza a za patnáct minut zabočuju do dlážděné ulice v klidnější části města, které se tu říká „Na kopci“. Hlouček lidí před kavárnou je známkou, že jsem u cíle. K snídani si prosím filtrovanou kávu a koláčky. Jeden je tvarohový s meruňkovou marmeládou nahoře, druhý makovo-povidlový. Při zakousnutí slastně zavřu oči. Vždyť jsou ještě teplé!

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

99
Předplatit
Flexibilní, bez závazků
Automatické obnovování

Roční

989
Předplatit
Nejlepší poměr cena/výkon
Ušetříte 17%

Dvouleté

1 889
Předplatit
Nejvýhodnější
Ušetříte 20%

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Vstoupit do diskuse
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.