Středa 16. října 2024, svátek má Havel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Z lógru jsou schopni vyrábět i elektriku, vysvětluje majitel šumperské Pikoly. Stylová kavárna smýšlí ekologicky


Makový dort s krémem z mascarpone a malinovou marmeládou, zato bez zrnka mouky. | foto: Lenka Požárová

Premium Doporučujeme
Skvělých kaváren mimo velká města, za nimiž se vyplatí zajet, by se už našlo několik. Tahle voní výběrovou kávou i po ránu čerstvě upečenými koláčky. Důvodů, proč zavítat do šumperské kavárny Pikola, je však ještě víc.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Už od vlakového nádraží se v Šumperku dá vyrazit po turistických značkách do okolí. Projdu kvetoucím parkem, vpluju do korza a za patnáct minut zabočuju do dlážděné ulice v klidnější části města, které se tu říká „Na kopci“. Hlouček lidí před kavárnou je známkou, že jsem u cíle. K snídani si prosím filtrovanou kávu a koláčky. Jeden je tvarohový s meruňkovou marmeládou nahoře, druhý makovo-povidlový. Při zakousnutí slastně zavřu oči. Vždyť jsou ještě teplé!

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: