Neděle 3. března 2024, svátek má Kamil
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Cukr, mouka, tuk. Jak upéct cukroví alespoň o špetku zdravější? A jak se chová těsto, do něhož dáme med?

Kostky se sušeným ovocem | foto: Shutterstock

Premium Recept
Drobné cukroví na svátečním stole nesmí chybět a čas pečení se blíží. Zvolíte letos osvědčené kousky, nebo půjdete trochu zdravějším směrem? Přinášíme výběr ověřených receptů, které respektují oba přístupy a rozhodně vás nezklamou.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit se slevou až 45 %

I když to s sebou někdy nese novoroční kila navíc, cukroví si o Vánocích dokáže odpustit jen málokdo z nás. Pokud vás při poněkud nezřízeném mlsání rok co rok přepadají výčitky svědomí, vsaďte letos na jeho o trochu lehčí verzi. 

Celozrnné linecké cukroví
Kokosky bez mouky

„Zdravější“ cukroví sice není o mnoho dietnější než to klasické, nenese však jenom takzvaně prázdné kalorie, ale i výživově zajímavější složky, například vlákninu nebo některé minerály.

Většina tradičních druhů cukroví se neobejde bez trojlístku surovin cukr, mouka, tuk, právě ty tedy nabízejí vůbec nejširší škálu „ozdravení“, aniž by to s sebou neslo ústupky z chuti. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Roční

490
890 Kč
Předplatit
Ušetříte 400 Kč
Následně 890 Kč/rok
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Dvouleté

990
1 690 Kč
Předplatit
Ušetříte 700 Kč
Následně 1690 Kč/2 roky
+ 2 měsíce zdarma na Canal+
Premier League WTA

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se