Sobota 10. prosince 2022, svátek má Julie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Cukr, mouka, tuk. Jak upéct cukroví alespoň o špetku zdravější? A jak se chová těsto, do něhož dáme med?

Kostky se sušeným ovocem | foto: Shutterstock

Premium Recept
Drobné cukroví na svátečním stole nesmí chybět a čas pečení se blíží. Zvolíte letos osvědčené kousky, nebo půjdete trochu zdravějším směrem? Přinášíme výběr ověřených receptů, které respektují oba přístupy a rozhodně vás nezklamou.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

I když to s sebou někdy nese novoroční kila navíc, cukroví si o Vánocích dokáže odpustit jen málokdo z nás. Pokud vás při poněkud nezřízeném mlsání rok co rok přepadají výčitky svědomí, vsaďte letos na jeho o trochu lehčí verzi. 

Celozrnné linecké cukroví
Kokosky bez mouky

„Zdravější“ cukroví sice není o mnoho dietnější než to klasické, nenese však jenom takzvaně prázdné kalorie, ale i výživově zajímavější složky, například vlákninu nebo některé minerály.

Většina tradičních druhů cukroví se neobejde bez trojlístku surovin cukr, mouka, tuk, právě ty tedy nabízejí vůbec nejširší škálu „ozdravení“, aniž by to s sebou neslo ústupky z chuti. 

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Mohlo by vás zajímat