Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Festival mexické kuchyně bude ve znamení specialit z tequily

Jídlo

  8:53
PRAHA - Koktejl z mořských plodů s tequilovou esencí a semínky koriandru, hovězí medailonky v tequile a chilli omáčce chipotle nebo tequilový dezert créme brulée představí v pražském hotelu Hilton Prague Festival mexické kuchyně.

Sombrero a drink foto: Shutterstock

Hostující šéfkuchař Carlos Ozuna tam od 9. do 19. září nabídne tradiční pokrmy této latinskoamerické země, která slaví 200. výročí své nezávislosti.

"Vážím si možnosti podělit se o mexické chutě s pražským publikem. Představím tradiční mexické pokrmy, které připravím za použití autentického koření z naší oblasti," řekl Ozuna.

Obědy a večeře se budou podávat v hotelové restauraci Café Bistro. Pro umocnění zážitku budou gastronomickou prezentaci doprovázet ukázky mexické lidové ruční tvorby i uměleckých předmětů ze soukromé kolekce.

Mezi exponáty bude například černá keramika "barro negro", tkaniny jako sarapes a rebozos, masky, košíky i sombrera. Návštěvníci budou moci ochutnat také vybrané druhy tequily, která se používá také pro zvýraznění chutě pokrmů.

Cena ochutnávky pro jednu osobu je 990 korun. Zájemci si mohou dopřát exotické pokrmy v době oběda či večeře. Slavnostního zahájení festivalu se zúčastní mexický velvyslanec v České republice José Luis Bernal Rodriguez.

Autoři: ,