Klidně si myslím, že VKZ se smažákem v tlačence ujdou.
Já když si dám jako dezér Pohár, tak mám pocit, že jsem na Petřínské věži.
Ale ovar nemůžu. Ale hranolky jsou fajn. Dřív se jim říkalo pomfrity, ale to znělo tak americky, a před Tuzexem to ve mně vždy vzbuzovalo dojem tatarky.
http://wwwsila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2176-Dovolena-v-Toskansku-zavani-podvody.toje" target="_blank" rel="nofollow">http://wwwsila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2176-Dovolena-v-Toskansku-zavani-podvody.toje
...vztah k jiné než gulášové a tlačenkové gastronomii už se asi nikdo nepře. Ale nenadával bych člověku, který píše pro těch pár jedinců uvědomujích si, že pozvou-li na rande nebo pracovní schůzku někoho na smažák či tvarůžky, tak nejspíš za příští rande ušetří.
Upřímně - kdyby mě pozval někdo na pracovní schůzku na hamburger, těžko bych s tím něco nadělala. Ale na rande? Nemám nijak zvlášť vyvinutej vztah ke guláši a klidně bych zvládla rande v pizzerii, čínské či japonské restauraci, suši baru, mexické hospodě, slovenské kolibě, restauraci s thajsou kuchyní, klasické české hospodě. Ale pozvání na hamburgr - a obviňte si mě z předsudku - by mě asi nepříjemně překvapilo. A to i kdyby to měl být hamburgr za 300 Kč. mletý maso v sladkým pečivu a s hranolkama? Ja si obvykle k bramborám rohlík nedávám, co je tak úžasného na opečené placce z mletého masa taky netuším a navíc to ve mě vzbuzuje jasnou asociaci s fast foodem - rychlým občerstvením. Jak rychlé by pak asi bylo to rande či pracovní schůzka. Vy byste pozval někoho na pracovní schůzku na párek v rohlíku? (i kdyby ho prodávali v hospodě a za dvě stovky? A ještě to považujete za klad a důkaz kulturnosti a gastronomického pokroku? Ajaj
českej karbanátek, dobrej, plno majoránky, nepatrně housky, teplej s bramborovou kaší, i studenej s chlebem. To mletý hovězí je snad zdravější, ale nic mi to neříká
Myslím, že Indiáni měli rádi kukuřici před Karlem IV.
bych zešílet, abych si dal k jídlu něco takového zhruba od 2 stovek výš...za ty peníze se dá i v Praze slušně pojíst.....nedávám autorce lžičky, ale pořádnou lžící po hlavě, aby se jí rozsvítilo a začala myslet!
jsem vzal do úst jednou v životě a už to nikdy, nikdy, nikdy neudělám - fuj! Jak to někdo může jíst, maso s buchtou? A to nejsem žádný labužník a jím "doma co mám a v cizině co mi dají"...
Dejte si, tedy, promiňte, jinak: OKUSTE příležitostně onu "sladkou housku", zkuste to! - se špekáčkem!
Nebo si do ní vložte smažák! Jste-li vegetariań - bramborák! Další výhdou Vámi předsudečně odmítané tzv. "sladké housky" je její nasákavost. Přepálený olej či přepálené vapřové sádlo či olej rostlinný vám se vcucne cobyusmrk!
ze stánku od ukrajinské prodavačky. S chlebem místo sladké žemle a s hořčicí. Lze dochutit křenem a nakládaným znojemským okurkem.
Pokud jde o hamburgry (neplést s normálním jídlem), tak u mě vítězí tzv. česká sekaná, teplá, ve slané, neopékané housce, vylepšená podle chuti hořčicí, popř. cibulí. I když, někteří packalové zprzní i to.
Samozřejmě, uznávám, že říkat tomu hamburgr je možná trochu mimo. :-)
jůtru jůtru jůtrutrů
pravdu má jenom bouchačkááá....
:-)
Jste můj člověk!
Za 3 roky v USA jsem ten shit nevzal do pusy. Staci, kdyz jdu kolem Burger Kinga, Wendy's nebo podobnych podradnych hromadnych jidelen pro socky a citim ten smrad, co se tam line z kuchyne, tak mem naprosto po chuti. Hnusnym cedarem a platkem salatu se to fakt nezachrani. Navic ty jejich priserny sladky housky, to je dobry akorat tak na vyplach zaludku.