Vynikající a poučný článek. Paní redaktorko, a to jste zjístila sama, jak se vaří nudle, nebo vám pomáhal tým výzkumnic? Ta rada, vařit nudle a zkoušet, jestli jsou už uvařené, mě rozplakala. Tak chytré a vymakané. Živě si vás dovedu představit v kuchyni. Ty vaše jídla musí být božské. A váš manžel musí být nekonečný .... Má dcera uměla uvařit nudle ve 12 letech. Ale asi byla mimořádný talent. Už umíte uvařit čaj? A vajíčko na tvrdo? Napište nějaký objevný článek o vaření vajec. Hašek už jeden napsal. Trumfněte ho.
vzhledem k tomu co i v restauracich podavaji pod nazvem testoviny je zrejme potreba neustale pripominat JAK se nektere veci delaji. uvarit nudle je neco zcela odlisneho od dobrych italskych testovin, ovsem buran si asi "pochutna" i na slichte z rozvarenych - presne jak rikate - nudli.
testoviny a to se preneslo do dospeleho veku - teprve po odchodu do Australie (pred mnohymi lety) jsem zde poprve ochutnal makarony a nudle a jine vyrobky z tvrde psenice a chutnaji mi dodnes , je to fantasticke "zradlo" - (jedna se o psenici az s 15 % lepku - tj proteinu) , na svetovem trhu je to nejdrazsi psenice tj za tunu, proto jsme asi v dobach soudruzskych tuto psenici a vyrobky z ni u nas v byvale CSSR nikdy nevideli ...
stoji za pendrek* Nikdi to neuměli* A sou to velmi lini kuchaři* At žiji česki vomački! Toje žrádlo*
Ještě jsem neslyšel nikoho z řad odborníků na výživu vysvětlit ,,záhadu''.Když vezmu půl kila mouky a vejce,udělám těsto a vznikne těstovina,česky nudle.Doporučuje se k výživě.Když stejné množství mouky a vajec smíchám s kvasnicemi,vznikne knedlík!Věc odsuzovaná,mnohými nazývána téměř jedem!Co je tak strašného na vykynutém těstě?Vždyť produkt obsahuje stejné suroviny i zpracování je stejné!Nebo síla reklamy je až tak obrovská?