Málokomu by chutnala např. svíčková omáčka z prorostlého masa. - že toto řekne řezník mě naprosto šokuje. Svíčková omáčka neexistuje. Je jen svíčková (maso) na smetaně. Ale jinak má ve všem pravdu.
svíčková je i název pro typickou omáčku, která se podává k tomuto masu -smetanová s rozmixovanou mrkví, zelerem atd. Takže se šokujete zbytečně...
Nesmíte všemu věřit. Byl jsem ve "vyhlášeném" řeznictví v Praze. Nebudu blíže jmenovat, ale to na Praze 1. Na dotaz, jestli mají vysoký roštěnec se mě paní prodavačka zeptala, jestli je to z krávy. Co dodat ...
Moje paní je veterinářka a stačí jí kouknout na maso a ví na čem je. Jestli je to mladý kus nebo stará flákota. Jinak ženy prý nejraději vaří z mužského předního. Málo stojí a rychle změkne. :))
No jo, řezníci zelináři, to byla přece vždy poctivost sama! Ale možná že je supermarkety naučily housti. Možná jo.
Řezníci se od normálních lidí nijak neliší. Většinou jsou odborníky i lidmi zhruba průměrnými, opravdových ksindlů i géniů je mezi nimi poskrovnu.