130 let

Diskuze

Recept, který stojí za námahu. Jak na hlucké vdolečky?

Drobné koláčky, které se dělají při všech slavnostních příležitostech na Slovácku, nejsou zrovna bezpracné. Vyžadují trpělivost, pečlivost a trochu zkušeností. Výsledek však námaze odpovídá. Kombinace tvarohu, povidel a drobenky poskládaná v jediném soustu je neskutečně lahodná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Škodák

27. 7. 2018 19:40

Opět zdařilý článek o regionální kuchyni. Ze strany otce pocházíme ze Slovácka a velmi správně píše autorka o tom, kterak je rozmanitá kuchyně tohoto regionu. Naše tetička pocákala ještě vlažné koláče na plechu rozpuštěným máslem s rumem. Když ty koláčky dělali, tak jedna dělala jenom ty důlky a ráno tetička říkaly. Zdál se mně sen, že celý život budu jenom dělat důlky do koláčků a není divu, protože se jich pekly stovky.

0 0
možnosti