Pastva
V interiéru, jemuž dominují světlé barvy a zeleň, se servírují jídla, která nejsou veganskými variacemi klasických masových, ale kosmopolitními originály.
|
Jedním z největších zdrojů inspirace jsou pro Pastvu etnické kuchyně včetně těch exotických, jako je etiopská. Všechna jídla spojuje elegantní provedení a fakt, že absenci vajec, mléka, masa ani jiných neveganských ingrediencí host stěží zaznamená.
Náš tip: Pastva je dílem dvou žen, překladatelky Zuzany Amchové a kamenice Jany Slezákové, obě často potkáte na place. I tým v kuchyni je z velké části složený z žen, byť ne striktně.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídla z polední nabídky stojí většinou lehce přes stokorunu.
Ananta
Jídla v Anantě jsou hodně postavená na luštěninách, těšit se můžete třeba na polévky z hrachu, čočky nebo fazolí, ale též různé dály, saláty a kaše. V nabídce jsou taky každý den dušené zeleninové pokrmy.
|
Náš tip: Ananta je vegetariánská, ale každé pondělí, úterý a středu vaří bez jakýchkoli živočišných produktů, tedy vegansky.
- objednávka s dovážkou: ano, od tří jídel výš
- takeaway: ano
- cenová hladina: Za all you can eat zaplatíte 125 Kč nebo můžete zvolit menší variantu oběda za 105 korun.
Loving hut
U dlouhého pultu máte každý den možnost vybírat z několika druhů dušených jídel postavených buď na tempehu, togu nebo samotné zelenině.
|
K dispozici je také zelenina (hlavně kořenová a košťálová) na páře a několik smažených pokrmů a nudle. Svou volbu můžete doplnit salátem.
Náš tip: Vyzkoušejte zdejší dezerty: stojí za to.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Jídlo je v Loving hut formou bufetu, který si na konci pultu necháte zvážit. Plný talíř vyjde většinou na 100 až 120 Kč