Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

V zahraničí je slavnější než na Moravě. Furt řeším v něčem detaily a lidi tím už štvu, říká vinař Nestarec


Při cestě do Itálie a Slovinska v roce 2008 jsem ochutnal úplně jiné víno, než jsem do té doby znal. Fascinovalo mě, že tamní vinaři byli svobodní, na rozdíl od nás. Oslovilo mě to a dal jsem se na cestu ekologičtějšího zemědělství. Každé z těchto vín má originální příběh, a tak musí mít i charakteristickou etiketu. | foto: Lenka Požárová

Premium Doporučujeme
Notnému kusu světa ukázal, kde na mapě leží Česká republika a že tu umíme dělat nejen skvělé pivo. Jeden z nejprogresivnějších českých a moravských vinařů Milan Nestarec je známý kacířskými nápady a odvahou je uskutečnit. V čem předbíhá dobu, jak sám uzrál a v čem tkví nedoceněný potenciál moravského vína?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Nebojí se experimentovat či dát vínu názvy jako Podfuck, Běl, Miky-Maus nebo I Love the Smell of Napalm in the Morning (Miluju vůni napalmu po ránu). V hlavě mu kvasí spousta nápadů a raději rovnou udělá to, u čeho ostatní tráví čas výčtem výmluv, proč to nejde. Ačkoli je Milan Nestarec v zahraničí hvězdné jméno, doma ve Velkých Bílovicích ho normálně potkáte, jak diskutuje s místňáky v hospodě.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: