Jaký typ piva máte nejradši?
Klasický světlý ležák plzeňského typu a silná anglická svrchně kvašená piva typu Ale.
Kde si pivo kupujete? Máte oblíbenou pivotéku?
Doma pivo téměř nepiji, maximálně naše stočené z Černého orla. Rád zkouším pivní rozmanitost přímo v restauracích na čepu.
Kde vám nejvíc chutná čepované?
Samozřejmě v naší restauraci. Jinak vynikající a naprosto podařený Radegast mají na Nové Plzeňce v Kroměříži.
Při jakých příležitostech si otvíráte pivo?
K vyzkoušení nových značek a druhů a k posezení s přáteli, nejlépe při letním grilování.
K jakému jídlu vám pivo nejvíc chutná?
Zvěřina, guláš, grilované maso, steaky. Pivo se hodí dle nálady a dle typu téměř ke všemu jídlu. Naši extrasilnou výroční 17,5°, za kterou jsme získali Zlatou pivní pečeť, bych upřednostnil spíš po jídle jako dezertní pivo.
Lahev nebo plechovka?
Žádný rozdíl nevidím, krom efektu zažitých zvyků. Ale rozhodně vždy z pivní sklenice!
Jaké pivo se vám právě chladí v ledničce?
Mám jednu z posledních lahví naši výroční 17,5° a naši velmi podařenou Vášnivou 11° vařenou s afrodiziakální bylinou. A samozřejmě pár lahví muškátu, veltlínu, rulandy a nějaký sekt.