„Letos přišlo na festival přibližně 2300 návštěvníků, loni jich bylo 1500. Naplnilo se tak naše očekávání, kvůli kterému jsme festival přemístili na větší prostor. Povyrostli jsme i v počtu nabízených aktivit i počtu stánků. Lidé mohli ochutnat 160 druhů jídla,“ uvedl Pichler.
Zároveň se podařilo ustanovit český rekord v pojídání hmyzu, i když nakonec se odehrával jinak, než pořadatelé plánovali. Původně mělo jít o rekord v počtu lidí pojídajících hmyz naráz na jednom místě. „Ukázalo se ale, že někteří lidé potřebují trochu víc času, takže nakonec jde rekord v počtu lidí, kteří snědli za 45 lidí červa zophobas, tedy potemníka. Bylo jich 514,“ dodal pořadatel festivalu extrémního jídla.
Právě speciality hmyzí kuchyně patřily k největším lákadlům v nabídce stánků. Dalším rychle vyprodaným jídlem byly pokrmy z krokodýlího a hadího masa.
Kromě stánků s netradičním jídlem a pitím byly součástí festivalu i besedy s cestovateli a sportovní zóna, kde bylo možné vyzkoušet například skákací boty, slackline nebo bungee trampolínu.