Koupit se tam dají různé druhy ústřic 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Ústřice jsou tak další z řady potravin, které se přestěhovaly ze stánků u silnic do prodejních automatů, uvedla agentura Reuters.
Pivo a ústřice? To je výzva, ale možné je všechno, říká šéfkuchař Nosek |
V proskleném chladicím přístroji si zákazník vybere požadovaný druh ústřic a velikost balení a po následné úhradě ceny platební kartou otevře dvířka.
Nový způsob prodeje si ale vyžádal nemalou investici. „Dnes už je jasné, že ty propočty byly správné, funguje to,“ uvedl místní farmář Tony Berthelot. Zaměřuje se na mladší generaci, která je zvyklá nakupovat na internetu a absence obchodníka jí nevadí.
Prodej ústřic v automatech je ale sázkou nejenom na pozitivní přístup spotřebitelů. Živí měkkýši, kteří nejsou dostatečně ochlazeni nebo jsou příliš dlouho mimo mořskou vodu, mohou konzumentům přivodit otravu.