U kávy se mají návštěvníci vyhnout všem tématům, která souvisejí s pandemií, a věnovat se raději hovorům o počasí nebo bulvárním novinkám, aby si alespoň na chvilku od všudypřítomného koronaviru oddechli oni i personál, napsala agentura ANSA.
Gastronomie každý den uzavření ztrácí na tržbách 414 milionů korun, nejvíce ztrácejí bary |
„Musíme se před virem chránit, ale je nutné se znovu vrátit k normálnímu životu. Proto zákazníky žádáme, aby na tu epidemii tolik nemysleli,“ popisuje důvody netradičního opatření Cristina Mattioliová, majitelka kavárny v římské čtvrti Ponte Galeria. „Přinejmenším tehdy, když si člověk zaskočí na kávu, by měl na pár minut zapomenout na všechny starosti,“ dodává.
Reakce zákazníků jsou veskrze pozitivní a zákaz řečí o epidemiologických křivkách, vládních opatřeních a statistikách nakažených prý všichni bez reptání dodržují. S humorem berou i návody na jiná konverzační témata, které vidí na stěnách: doporučuje se mluvit o počasí, celebritách, sportovních výsledcích, zprávách ze světa či o historii.
„Nejde o to, že bychom popírali vážnost situace, jen chceme mít místo, kde si lze na chvíli vydechnout,“ tvrdí majitelka.