Uvařit dobře, a přitom z mála skvěle uměly naše babičky a prababičky. Obrátit se pro inspiraci do lidové kuchyně, pro kterou je úspornost přirozená, je tedy nejsnazší cestou, jak na výdajích za stravu ušetřit i dnes.
Úspory v domácnosti |
Základem je připravit si jídelníček dopředu a postavit ho tak, aby se suroviny, které budeme používat, v ideálním případě překrývaly nebo doplňovaly.
Příkladů, jak na to, jsme se dotkli už v minulém díle seriálu: pokud kupujete zvlášť kuřecí díly na polévku, stehna k pečení a vykostěná kuřecí prsa na řízky, není divu, že se vám při pohledu na účtenku občas protočí panenky. Když ale namísto toho vsadíte na kuře celé a sami si ho doma naporcujete, vyjde to mnohem levněji a přitom získáte základ nejmíň na tři shora zmíněná skvělá jídla.