130 let

Zleva Marek Jankulovski, Zdeněk Grygera a Pavel Nedvěd | foto: Doležal Michal, ČTK

Anketa během volna? To není dobrý nápad

Sport
  •   11:38
PRAHA - Hodně naspěch měli čeští fotbalisté při sobotním odchodu z Letné. U bran stadionu na většinu z nich už čekali rodiny a autobus do hotelu Praha odjížděl poloprázdný. Po šestnácti dnech, kdy byli od rána do večera pohromadě, dostali reprezentanti až do dnešního odpoledne od trenéra Karla Brücknera volno.
„I bez něj by nám nehrozila ponorková nemoc. Všichni v mužstvu se k sobě umí chovat, ale to volno bylo přece jen nutné. Hráči ten den prostě potřebovali,“ vysvětloval kouč, proč schválil krátkou dovolenou před odjezdem na světový šampionát. Brücknerovi svěřenci měli na krátkou dovolenou podobné plány.

„Jedu domů do Brna. Hlavně odpočívat a asi i hodně spát,“ plánoval si krátkou relaxaci záložník Jan Polák. Do východních Čech zase mířil Jaroslav Plašil. „Je to poslední možnost, jak si oddechnout,“ řekl blonďatý záložník.

Kvůli bolestem v patě se musel přizpůsobit rehabilitačním procedurám Milan Baroš. „Volno se mě ale bude také týkat,“ prohlásil kanonýr. Zpátky do Prahy se dnes všichni sjedou kvůli slavnostnímu vyhlášení ankety Zlatý míč.

Účast na slavnostním večeru v kabině nevyvolala příliš nadšení. „Máme sice dva dny volna, ale ten druhý jste nám zkazili vy,“ tlumočil Pavel Nedvěd novinářům názor kabiny.

Pořadí ve Zlatém míči určují právě žurnalisté. „Anketa v našem volnu, to není moc dobrý nápad. Říkám to narovinu,“ prohlásil otráveně. V sále žofínského paláce ale podle něj nikdo chybět nebude. „Bereme to jako povinnost. Budeme tam.“
Autor: Lidové noviny