Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bohemians remizovali se Zlínem, za Klokany se dvakrát prosadil navrátilec Havel

Milan Havel hrozí před brankou Zlína foto: ČTK

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 10. kole se Zlínem 2:2 a ani v pátém domácím utkání v sezoně neprohráli. Hosté dvakrát vedli díky Tomáši Wágnerovi a Dominiku Maškovi, ale Milan Havel pokaždé zařídil nerozhodný stav. "Ševci", kteří bodovali po třech porážkách, hráli od 78. minuty bez vyloučeného Zdeňka Folprechta.
  20:11

Zlín začal aktivně, Bohemians držel na jejich polovině a odměnou mu byla v páté minutě branka. Domácí obránce Pokorný ztratil míč, po Fantišově centru se odražený balon dostal k Folprechtovi, jehož střelu před vápnem usměrnil Wágner tečí do protipohybu brankáře Fryštáka. Devětadvacetiletý útočník, který je v týmu do konce roku na hostování z Mladé Boleslavi, se ve druhém ligovém duelu za „Ševce“ trefil poprvé.

Vršovickému celku se povedlo srovnat ve 23. minutě. Pokorného centr propadl k Vaníčkovi, který si obhodil gólmana Dostála, vyhnal se do úhlu, ale přihrál Havlovi a ten srovnal. Odchovanec „Klokanů“, který je v klubu do konce podzimu na hostování z Plzně, oslavil gólově návrat do Ďolíčku.

Vedení zpátky na stranu hostů mohl strhnout Poznar, ale po Fantišově centru hlavičkoval nad. Zlínu kromě začátku vyšel i konec poločasu. Buchtův dlouhý nákop odhlavičkoval Pokorný pouze na Maška, který střelou před vápnem k tyči stanovil poločasový stav.

Milan Havel se raduje z branky do sítě Bohemians.

„Klokani“ srovnali necelé čtyři minuty po změně stran. Vodhánělovu nahrávku před branku odvrátil Fantiš na Podaného a do jeho střílené přihrávky se vložil Havel, který rozhodl o dělbě bodů.

V 53. minutě vyrazil Podaného přímý kop Dostál, který si o chvíli později poradil i s Ugwuovou přízemní střelou. V 66. minutě zamířil domácí záložník Rada těsně vedle tyče. V 78. minutě fauloval Folprecht Keitu a po druhé žluté kartě pro něj zápas předčasně skončil. Rozhodčí Adámková ve čtvrtém utkání po sobě udělila červenou kartu.

Bohemians v Ďolíčku neporazili Zlín posedmé za sebou. Mužstvo trenéra Josefa Csaplára remizovalo v soutěži poprvé po 31 duelech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...