130 let

Reprezentační trenér Karel Brückner | foto: ČTK

Brückner zítra řekne, kdo pojede na EURO

Sport
  •   12:36
PRAHA - Konečně je to tady! Reprezentační trenér Karel Brückner zítra oznámí jména šťastlivců, kteří odjedou reprezentovat ČR na evropský fotbalový šampionát. Největší neznámou představuje účast Pavla Nedvěda, o kterém se sice proslýchá, že se rozhodl svou reprezentační kapitolu nechat již uzavřenou, ale jak z minulosti víme, je schopen svá rozhodnutí na poslední chvíli změnit.

Ve středu hodinu po poledni bude jasno, kteří hráči by měli reprezentovat Českou republiku na blížícím se evropském fotbalovém šampionátu. Trenér národního týmu Karel Brückner známí jména nejméně 23 hráčů, kteří příští týden absolvují  závěrečné soustředění v rakouských Korutanech.

Kostra mužstva zůstane velmi podobná kvalifikaci, ale spekuluje se o dalších jménech. Brückner již dříve avizoval, že na přípravný kemp pozve pouze hráče, s nimiž počítá pro šampionát, ale není vyloučeno, že s sebou nakonec vezme i dva až tři fotbalisty navíc. Vedle Nedvěda se hovoří také například o Janu Rajnochovi z Mladé Boleslavi či Jiřím Kladrubském ze Sparty.

Pravděpodobná se také zdá být nominace Václava Svěrkoše. Útočník Baníku Ostrava podává v posledních ligových kolech výtečné výkony a jeho vedení v tabulce kanonýrů potvrzuje i jeho střelecké vlohy. Právě opačná forma podle všeho připraví o šampionát jiného útočníka Marka Kuliče.

Nominaci oznámí Brückner ve středu ve 13:00 v obvyklém pražském přechodném bydlišti týmu, strahovském hotelu Crown Plaza.

Autor: ČTK