130 let

Nevěd slaví svou branku. | foto: ČTK

Čechovi skončila naprůstřelnost, Kollerovi půst

Sport
  •   23:59
LONDÝN - Neprůstřelnost fotbalového brankáře Petra Čecha v anglické Premier League skončila. Čecha jako první v nové sezoně po 225 minutách překonal Bent z Tottenhamu, a Chelsea i proto v městském derby jen remizovala 1:1.

Dárek k sobotním narozeninám si včera dal Pavel Nedvěd, když hned v 1. kole italské ligy pomohl Juventusu Turín brankou k remíze 1:1 s Fiorentinou. Bývalý reprezentant poslal hosty do vedení v 39. minutě, kdy zakončil spolupráci s krajanem Zdeňkem Grygerou. Oba Češi odehráli celé utkání.

Naopak nepovedený vstup do nového ročníku  zažili hráči AC Milán, kteří na domácím hřišti prohráli 1:2 s ambiciózním nováčkem Boloňou. Milánskému celku nepomohly k výhře ani velké posily Ronaldinho a Ševčenko, který do druhého poločasu nahradil českého reprezentanta Marka Jankulovského.

Jasnou výhru si pak připsalo Lazio Řím, které vyhrálo na hřišti Cagliari 4:1. Po celé utkání u toho byl David Rozehnal, Libor Kozák se nevešel ani na lavičku.

Fotbalový kanonýr Jan Koller se včera dočkal první branky v ruské lize a podílel se na výhře Samary 4:0 na hřišti Tomsku. Čekání na gól po osmi utkáních ukončil typicky hlavičkou, kterouv 66. minutě zvýšil na 2:0.