130 let
Teplice - Slavia.

Teplice - Slavia. | foto: ČTK

Aktualizováno

Čtvrté kolo ligy zakončila remíza Teplic se Slavií

Sport
  •   20:28aktualizováno  21:32
TEPLICE - V dohrávce 4. kola fotbalové Gambrinus ligy Slavia na Stínadlech v Teplicích remizovala 0:0. Prezentovala se spíše bojovným a běhavým fotbalem, který ale postrádal větší množství šancí. Podobně se vedlo i domácím. Ti alespoň zlepšili obranu a poprvé v sezoně udrželi čisté konto.

Oba týmy mají po čtyřech bodech a zůstávají ve spodní polovině tabulky. Slavia si do domovského města svého nového majitele Aleše Řebíčka přivezla nové posily, beka Milana Nitrianského a brankáře Kamila Čontofalského. A zatímco hlasité podpory od slávistických fanoušků se jim dostávalo dosyta, protože červenobílí

Ohlasy trenérů:

Petr Rada (Teplice): "Chtěl jsem, aby hráči bojovali až do konce, aby to bylo cítit z obou stran postranní čáry. V naší situaci jsme se snažili nedostat gól, ale směrem dopředu máme rezervy, nemáme tam moc variant. Utkání to bylo víc bojovné, než fotbalové. Proto je remíza zasloužená, i když je to pro nás doma ztráta."

Michal Petrouš (Slavia): "Mrzí mě, že nebylo víc šancí, jedna dvě na obou stranách jsou málo. Myslím, že jsme byli v poli malinko lepší, ale remíza je zasloužená."

měli v Teplicích hlučnou podporu pětisethlavého kotle, práce mnoho neměli. Žádný velký nápor se nekonal ani před jednou brankou.

První minuty přitom byly ještě poměrně zajímavé. Hned v úvodu se dostal ke dvěma střelám mladý slávista Petrák, jenže dorážku v dobré pozici poslal nad branku. Druhou branku hned vzápětí přestřelil Čajič, který na malém vápně dostal ideální zpětný pas od Mahmutoviče. Pak už se hra přesunula do středu hřiště, plného soubojů a nečisté hry, a ani jedno z mužstev nebylo schopné to druhé výrazněji zatlačit.

Změna přišla až po poločase, kdy se na fotbalistech Teplic mnohem výrazněji projevil úbytek sil a Pražané se před jejich vápnem začali zabydlovat.

Vytěžili z toho ale pramálo, jen jednu šanci Koreše. Ten si v 56. minutě zaběhl na kolmý pas za obranu, křížná střela pod vybíhajícím gólmanem Grigarem ale branku těsně minula.

Teplice se v poslední čtvrthodině zvedly a převzaly iniciativu, ale na víc než nepřesné centry do vápna jim to nestačilo, a tak zápas dospěl k bezgólové remíze. Renomé si zlepšila alespoň teplická obrana, která v úvodních třech zápasech inkasovala osmkrát.

4. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Urban. ŽK: Ježdík, Vůch, Ljevakovič - Kaufman, Jarolím, Petrák. Diváci: 8586.

Sestavy: Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek (89. Zoubele), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (80. Lácha), Stožický - Mahmutovič (46. Vůch). Trenér: Rada.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Kaufman, Hubáček, Hurka - Janda (79. Prošek), Petrák, Jarolím, Koreš (87. Tusjak) - Vlček (65. Voráček), Pospěch. Trenér: Petrouš.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK