130 let
Hugo Connan z Granville (v bílém) bojuje o míč s Lukasem Leragerem z Bordeuax.

Hugo Connan z Granville (v bílém) bojuje o míč s Lukasem Leragerem z Bordeuax. | foto: Twitter Granville

Den blbec pro Bordeaux. Plašil a spol. viděli 3 červené a vypadli s klubem ze čtvrté ligy

Sport
  •   17:24
Fotbalisté Bordeaux vypadli i kvůli třem červeným kartám z Francouzského poháru s Granville. Tým ze čtvrté ligy zvítězil 2:1 po prodloužení. Za Girondins nastoupil v 59. minutě český záložník Jaroslav Plašil, v 110. minutě ale musel po vyloučení hřiště opustit.

Granville mohlo vést už od desáté minuty, Douniamovu penaltu ale zneškodnil gólman Costil. Jediným střelcem prvního dějství tak byl útočník Bordeaux Sankharé, který otevřel skóre v 37. minutě hlavou.

Druhý poločas se ale hostům nepovedl. V 86. minutě byl vyloučen obránce Sabaly a přesilovku v nastavení využil střídající Martinet. Ve 102. minutě šlo Bordeaux do devíti po faulu Carriqueho a Granville kopalo další penaltu, kterou už Douniama proměnil.

Radost v táboře Granville

07.ledna 2018 v 16:55, příspěvek archivován: 07.ledna 2018 v 17:18

VIDEO: Qui ne saute pas n'est pas de #Granville. #CoupedeFrance https://t.co/MxHIbw3oJo

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Qui ne saute pas n'est pas de #Granville. #CoupedeFrance https://t.co/MxHIbw3oJo

Za nepříznivého stavu dostal další červenou kartu Plašil a čtvrtfinalista z minulé sezony už nedokázal vyrovnat. Bordeaux se navíc nedaří ani v lize, po čtyřech porážkách v řadě je v tabulce až na 15. místě.

Fanoušci klubu, který v minulosti vyhrál pětkrát nejvyšší francouzskou soutěž, okamžitě po prohře žádali hlavu manažera Jocelyna Gourvenneca. „Les marine et blanc“ už nefigurují v žádné pohárové soutěži (ve Francii se hraje ještě ligový pohár), z posledních čtrnácti zápasů vyhráli pouze jednou.

07.ledna 2018 v 16:43, příspěvek archivován: 07.ledna 2018 v 17:22

Pendant ce temps, dans le coin des supporters de Bordeaux... #Granville #CoupedeFrance https://t.co/OIqTV7eqC3

Granville trápí favority z vyšších soutěží v poháru pravidelně. Předloni prohrálo doma ve čtvrtfinále s Marseille 0:1, loni ve druhém kole s Angers 1:2 (outsider vedl 1:0).

Malý klub z přímořského města na severozápadě Francie nedaleko Normandie po duelu s Bordeaux vzkázal fanouškům soupeře, že očekává, zda splní svůj slib a stanou se jejich příznivci tak, jak před soubojem slibovali.

07.ledna 2018 v 17:08, příspěvek archivován: 07.ledna 2018 v 17:17

#USGFCGB On oublie pas les supporters des @girondins qui ont promis qu'ils deviendraient supporters de Granville si on gagnait On vous laisse aller au club house pour prendre un abonnement les gars

Autoři: Antonín Vavrda, ČTK