130 let
Ľuboš Micheľ.

Ľuboš Micheľ. | foto: Reprofoto

Do obří korupční aféry je údajně namočený i slavný slovenský sudí Micheľ

Sport
  •   9:58
PRAHA/BRATISLAVA - Již dva roky o něm v souvislosti s fotbalem není příliš slyšet. Nejslavnější slovenský sudí historie Ľuboš Micheľ je šéfem mezinárodních vztahů ukrajinského šampiona Šachťaru Doněck. Nyní má ale podle německého deníku Süddeutsche Zeitung a slovenských médií figurovat v obřím korupčním skandálu, který před lety právě zmíněný německý deník jako první rozvířil.

Řídil finále Ligy mistrů 2008 či čtvrtfinále MS 2006 mezi Německem a Argentinou. Ľuboš Micheľ je jednoznačně největší rozhodcovskou osobností z bývalého Československa. Právě po finále LM mezi Manchesterem United a Chelsea ukončil kvůli problémům s achillovkou kariéru.

Po dvou letech v ústraní nyní musí řešit mnohem závažnější problémy. Svědkové velké německé korupční aféry, které ovlivnila stovky zápasů napříč celou Evropy a jejímž vyústěním by měl být blížící se soud v Bochumi, tvrdí, že mezi zkorumpované rozhodčí patří i Micheľ. Ten vinu rázně pro slovenské deníky popřel.

"Je to směšné a naprostá novinky. Je to určitě nějaká kachna," řekl o víkendu slovenským médiím. Poté, co se s celou zprávou seznámil důkladněji, dodal. "Nevím, kdo je Mario C. To jméno mi nic neříká. Nikdo mě v takových věcech nikdy nekontaktoval. V mojí pozici, kdy jsem rozhodoval top fotbalové zápasy, by přeci nebylo normální, abych se s někým takovým stýkal," vysvětloval Micheľ.

"Můžu jít na detektor lži, v téhle věci jsem absolutně sebevědomý. I v případě pana Marka se ukázalo, že jde spíše o vykonstruovanou věc," dodal slavný sudí a připomněl interní šetřetní UEFA, které zprostilo obvinění Jozefa Marka, údajné spojky Maria C alias Micheľa. Jak celá kauza dopadne, ukážou až následující dny.

Autor: Lidovky.cz