130 let

Zleva Martin Sulík z Chrudimi a Jiří Sláma z Pardubic. | foto: ČTK

Fotbal je zpátky. Sparta dvakrát porazila Duklu. Slovácko, Zlín, Teplice i Opava daly čtyři góly

Sport
  •   15:09
Ligové týmy v sobotních přípravných zápasech vítězily. Sparta porazila dvakrát Duklu, jednou těsně, podruhé výrazněji. V soubojích proti klubům z nižších soutěží uspěli i fotbalisté Slovácka, Teplic, Zlína, Liberce či Opavy. Jedinou výjimkou je Karviná, která proti Třinci dvěma góly ve druhé půli stihla jen vyrovnat.

Tučný rozmar. Sparta po Haškovi žádá odškodnění ve výši 55 milionů, obrátila se na rozhodčí řízení

Fotbalisté Teplic porazili v přípravném utkání před obnovením nejvyšší soutěže druholigové Ústí nad Labem 4:1. Po zápase domácí hráči absolvovali první testy na koronavirus před startem ligy, do které vstoupí příští sobotu dohrávkou 23. kola proti Liberci. Už v pátek podstoupili úvodní testování hráči Slovanu Liberec.

Fotbalisté musejí z nařízení ministerstva zdravotnictví před začátkem soutěže absolvovat dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů s tím, že výsledky druhého musejí být k dispozici 24 hodin před zápasem. Jako první čekalo testování teplické a liberecké hráče, kteří za týden načnou obnovenou ligovou sezonu.

Trenér Kroměříže Bronislav Červenka.
Zleva Ondřej Berčík z Kroměříže a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Třetí test pak hráči a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou. „Nikdo žádné problémy neměl, nehlásil. Tak doufáme, že i všechny ty testy dopadnou negativně - čili dobře,“ řekl ČTK tiskový mluvčí libereckého klubu Tomáš Čarnogurský.

Slovan v sobotní přípravě také přivítal druholigový tým a rovněž nezaváhal. Fotbalisty Varnsdorfu na stadionu U Nisy porazil 2:0, a to ještě Karafiát neproměnil jednu penaltu.

Teplice nasměroval za pohodlnou výhrou dvěma slepenými góly v úvodu Trubač. „Byl to náš první ostrý test na velkém hřišti. Běháním v lese, nebo trénováním v pěti lidech nemůžete nasimulovat herní, soubojové, kontaktní věci. Čtyři góly jsme naposledy dali Trenčínu v zimě na Kypru a pak nám vstup do jara nevyšel. Věřím, že teď už to bude jiné,“ uvedl teplický trenér Stanislav Hejkal pro klubový web.

Proti týmu z nižší soutěže zaváhala pouze Karviná, která na hřišti druholigového Třince dotahovala dvoubrankovou ztrátu a jen remizovala 2:2. Stejně dopadl její páteční zápas s Baníkem Ostrava.

Vedle duelu Teplic s Ústím nad Labem skončily 4:1 i další tři zápasy. Opava tímto poměrem porazila Vítkovice, přestože po poločase prohrávala 0:1. Stejným výsledkem zdolalo i Slovácko druholigový Prostějov a Zlín třetiligovou Kroměříž.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Dukla Praha 3:2 (1:0)
Branky: 28. Štetina, 47. Hancko, 90.+1 Kanga - 54. Souček, 79. Hrubeš.

Sparta Praha - Dukla Praha 4:1 (2:0)
Branky: 10. Karlsson, 40. Mandjeck, 53. Drchal, 66. Karabec - 76. Hrubeš.

FK Jablonec A - FK Jablonec B 4:2 (3:1)
Branky: 17. a 19. Sýkora, 40. Kratochvíl, 52. Matoušek - 5. Kinčl, 75. Ali-Abubakar.

Slovan Liberec - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 3. Mara z pen., 48. Rondič.

SFC Opava - Vítkovice 4:1 (0:1)
Branky: 65. Dedič, 66. Zavadil, 77. Železník, 86. Dordič - 41. Kania.

Fastav Zlín - Kroměříž 4:1 (3:1)
Branky: 25. a 30. Fantiš, 43. Hlinka, 49. Nečas - 36. Berčík.

Třinec - MFK Karviná 2:2 (2:0)
Branky: 20. Bedecs, 24. Valenta z pen. - 52. Guba, 58. Petkov.

FK Teplice - Ústí nad Labem 4:1 (3:0)
Branky: 9. a 10. Trubač, 39. Radosta, 55. Řezníček z pen. - 87. Bassey z pen.

Autoři: ČTK