130 let
Fotbalová Sparta otevře na Letné očkovací centrum.

Fotbalová Sparta otevře na Letné očkovací centrum. | foto: ČTK

Fotbalová Sparta i Slavia otevřou na svých stadionech očkovací centra pro zájemce o třetí dávku

Sport
  •   16:31
Fotbalová Sparta otevře ve spolupráci s pražským magistrátem na stadionu na Letné očkovací centrum. Poslouží výhradně zájemcům o posilující dávku vakcíny proti covidu-19. Fungovat bude od 10. ledna do 4. února. Od 10. ledna do 2. února bude otevřeno také očkovací centrum v Edenu na stadionu městského rivala Slavie.

Silvestrovské derby jasně ovládla Sparta. Excelovali Lafata a Matějovský

„Nechceme zažívat prázdné stadiony a nechceme, aby na ně mohlo chodit maximálně 1000 lidí. Chceme si užít plnou kapacitu a bouřlivou atmosféru. Věřím, že i tato třetí očkovací dávka pomůže k tomu, abychom vymýtili covid z našeho života a vrátili se na plné stadiony. Věřím, že očkování jako takové chrání nejen nás, ale i naše příbuzné a přátele. To je primární důvod toho, proč toto děláme,“ řekl ředitel Sparty František Čupr na dnešní tiskové konferenci za účasti pražského primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) či starosty Prahy 7 Jana Čižinského (Praha 7 Sobě).

Na Letné mohou dostat vakcínu pouze dospělí, očkovat se bude látkou od společnosti Pfizer. Před návštěvou letenského stadionu je nutné dopředu se registrovat on-line na adrese https://registrace.mzcr.cz/.

Podle údajů datové platformy Golemio je alespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu-19 naočkováno zhruba 75 procent z 1,14 milionu Pražanů. Druhou dávku očkování podstoupilo zatím asi 70 procent a posilující téměř 30 procent lidí s trvalým pobytem v hlavním městě. Na posilující dávku vakcíny mají nárok všichni dospělí, kteří mají minimálně pět měsíců po dokončeném očkování.

V Praze bylo na konci minulého roku víc než 80 očkovacích center, naposled se v polovině prosince otevřelo v obchodním domě Kotva. Většina jich je ve zdravotnických zařízeních, ať už ve velkých nemocnicích nebo soukromých ordinacích. Bez registrace mohou lidé chodit do 17 z nich, mimo jiné na hlavní nádraží nebo do obchodních center na Chodově a Černém Mostě. Očkuje se také v ordinacích praktických lékařů, kde si lidé vakcínu objednávají přímo u svého lékaře.

Autor: ČTK