Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Francie zahrála fotbalistům Albánie hymnu Andorry. 'Omlouváme se fanouškům Arménie', pobouřil poté hlasatel

Naštvaný trenér Albánie Edoardo Reja. foto: Reuters

Paříž - Zápas kvalifikační skupiny H mezi Francií a Albánií o EURO 2020 byl zpožděn. Důvodem byla chyba pořadatelů. Ti na začátku totiž odehráli národní hymnu Andorry. Trapný moment prohloubil francouzský hlasatel, jenž se omluvil "arménským fanouškům" a vyzval diváky, aby vzdali čest "arménské hymně".
  12:55

Albánští fotbalisté vypadali hodně zmateně, když začala hrát hymna Andorry - paradoxně dalšího soupeře Francie v úterním zápase.

Příznivci Andorry tento omyl ocenili pískotem. Jejich trenér Edoardo Reja požadoval po hlavním rozhodčím utkání Gilu Manzanovi, aby se moment opakoval a zahrála se správná verze hymny. Celá situace zpozdila výkop o 10 minut, než bylo původně plánováno.

Trapný moment ještě prohloubil francouzský hlasatel, jenž se za nepříjemnost omluvil „arménským fanouškům“ a vyzval diváky, aby vzdali čest „arménské hymně“, než si svůj omyl uvědomil a opravil se na Albánii.

Za incident se hned na stadionu omluvil šéf Francouzské fotbalové federace Noël Le Graët svému albánskému protějšku i přítomnému velvyslanci.

Francie zvítězila nad Albánií 4:1 díky dvěma brankám Kingsleyho Comana.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!