Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zaráží mě, že přijdu do obchodu a tykám Vietnamcovi. Děti to přitom odnaučuju, řekl Godla

Sport

  11:45
PRAHA - Je to nejznámější Rom současnosti. Zdeněk Godla totiž exceluje v populárním seriálu České televize Most!, kde ztvárnil roli Franty. I vzhledem ke své vzrůstající popularitě přijal Godla pozvání do diskuzního fotbalového pořadu O2 TV Sport, kde se vyjadřoval i k otázkám rasismu.

Zdeněk Godla v diskuzním pořadu TIKI-TAKA foto: O2 TV SportReprofoto

Scénář mě docela vyděsil, tvrdí představitel Franty ze seriálu Most!

„Je to smutný, nelíbí se mi to. Já už si toho ale přestávám všímat, znám to celý život a je to pořád stejné,“ přiznal na úvod 43letý amatérský herec. 

„Franta (Godlova postava ze seriálu Most!) dává všem najevo, že se Romák nemusí urážet úplně kvůli všemu. I Romové jsou lidi, kteří mají rádi srandu, a to Most! lidem ukazuje,“ doplnil Godla.

Muž žijící v Chomutově vede k rasové snášenlivosti i své děti.

„Já učím už své děti, aby vůbec tyhle věci neřešili. A učím je tomu, co i mě učil táta. Žádný gádžo, všichni jsou pro ně stejní,“ uvedl Godla.

Mostecké nádraží.
U přesunutého kostela Nanebevzetí Panny Marie potkává redaktor mladou maminku...

„Jen mě vždycky zaráží, proč tykám Vietnamcovi, když k němu přijdu do obchodu. Taky by se mi nelíbilo, kdyby mi hned tykal. Odnaučuju to své děti a já už to taky nebudu dělat,“ kál se populární Franta.

S Godlou souhlasil i další účastník diskuze, trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

„Je to boj, který nikdy neskončí, všechno je to jen o lidech, někteří lidé jsou hloupí a nezáleží na tom, jakou mají barvu pleti,“ podotkl Hašek.

„Není to ale jako třeba ve Francii, kde hraje fotbal spousta hráčů tmavé pleti. U nás to je jiné. I kvůli tomu, že je tu hráčů jiné barvy pleti málo, jsou fanoušci u nás extrémnější,“ doplnil ho někdejší reprezentant a fotbalista Bordeaux Vladimír Šmicer.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...