130 let

Jágr už je zase v Rusku. | foto: ČTK

Jágr podepsal v Omsku

Sport
  •   12:14
MOSKVA - Hokejový útočník Jaromír Jágr končí v NHL a bude hrát za ruský Avangard Omsk. Vedení sibiřského klubu dnes na své internetové stránce oznámilo, že s českou hvězdou podepsalo dvouletou smlouvu s opcí na další rok.

Zástupci Omsku se pochlubili slavnou posilou pár hodin poté, co New York Rangers potvrdili spekulace, že se svým dosavadním kapitánem neprodlouží smlouvu.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL se loučí se zámořskou ligou po 17 sezonách. Během nich získal s Pittsburghem hned na začátku dvakrát Stanleyův pohár, pětkrát vyhrál kanadské bodování soutěže, jednou získal Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče sezony.

Do Omsku se vrací po třech letech. Během výluky v NHL v sezoně 2004/05 mu pomohl ke čtvrtému místu v ruské lize a vyhrál s ním turnaj evropských mistrů Super Six, když gólem rozhodl v prodloužení finále proti finskému Kärpätu Oulu.

V týmu se potká se dvěma českými hokejisty. Avangard už dříve angažoval pro příští sezonu Jakuba Klepiše z mistrovské Slavie, do roku 2010 má v klubu smlouvu také další útočník Pavel Rosa.

  • Mohlo by vás zajímat