130 let
Jan Kliment ještě v dresu Jihlavy.

Jan Kliment ještě v dresu Jihlavy. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jarolím nominoval do fotbalové reprezentace i Bořila a Klimenta, chybí Schick

Sport
  •   13:58
PRAHA - V nominaci fotbalové reprezentace na kvalifikační zápasy s Německem a v Severním Irsku se poprvé objevují útočník Jan Kliment z Bröndby Kodaň a krajní bek Jan Bořil ze Slavie. Trenér Karel Jarolím naopak zatím vynechal útočníka Patrika Schicka či Tomáše Sivoka, hodlá však ještě povolat další hráče.

Aktuálně má Jarolím ve výběru 18 jmen, z toho jsou dva útočníci. Vedle současné stálice Michaela Krmenčíka se do týmu dostal Kliment, který zazářil na mistrovství Evropy jednadvacítek v roce 2015, následně po přestupu do Stuttgartu se trochu vytratil, ale v Bröndby si svými výkony řekl o šanci.

„Teď se mu daří, byl v Bröndby vyhlášen hráčem měsíce, dával góly, dostával se do koncovky. Zaujal mě. Vypadá to, že Patrik Schick k dispozici nebude, tak jsme nominovali Klimenta,“ řekl na tiskové konferenci Jarolím.

Oproti poslednímu kvalifikačnímu zápasu v Norsku chybějí v nominaci oba stopeři ze základní sestavy Sivok a Jakub Brabec. „Tomáš Sivok se zatím necítí připraven,“ vysvětlil Jarolím absenci nejzkušenějšího hráče.

S obhájci titulu Němci se Češi utkají v pátek 1. září v pražském Edenu, proti Severnímu Irsku nastoupí o tři dny později v Belfastu. Po šesti zápasech je česká reprezentace ve skupině C na třetím místě právě za oběma nejbližšími soupeři. Češi ztrácejí čtyři body na druhé místo a postup do baráže už nemají ve vlastních rukou. Potřebují tak ideálně oba zápasy vyhrát.

Autor: ČTK