130 let

Milan Baroš děkuje divákům v Jablonci. | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Je to lepší a lepší, hlásí hráči

Sport
  •   10:27
JABLONEC NAD NISOU - Výsledek z přípravného zápasu se také počítá. I když výhra nad outsiderem z Kostariky mohlo působit na fanoušky upracovaně, čeští fotbalisté si ji pochvalovali. Dva týdny před úvodním vystoupením na mistrovství světa v Německu vnímají, že jsou na správné cestě k vyladění formy na vrchol sezony.
„Nebylo to ještě úplně ono,“ hodnotil včerejší výkon v Jablonci záložník Jan Polák, ale současně vyzdvihl také pozitiva. „I když jsme cítili únavu, tak jsme šli až do úplného konce za vítězstvím,“ zmínil náročný přesun ze soustředění v rakouském Seefeldu. „Na hřišti cítíme, že jdeme nahoru. Je to lepší a lepší.“

Za poslední týden stihla reprezentace nastoupit ke třem utkáním a ani jednou neinkasovala. „Třetího čistého konta si všichni hodně ceníme,“ tvrdil Radoslav Kováč, který stejně jako v pátek proti Saúdské Arábii nastoupil na místě stopera.

Spolupráce s Kollerem? Nic se nezměnilo
I když se Milan Baroš tentokrát nezapsal mezi střelce, měl alespoň radost z obnovené spolupráce s tradičním parťákem z útoku Janem Kollerem. „Za nároďák jsem s ním odehrál osmdesát procent všech zápasů. Jsem na něj zvyklý a ani po dlouhé pauze se na naší souhře nic nezměnilo,“ podělil se Baroš o své dojmy. Období zkoušení v Jablonci skončilo. Při závěrečné sobotní generálce na Letné už nebude na experimenty čas.

„Snad už budeme ve větší pohodě. Pevně tomu věřím,“ přál si jediný úspěšný střelec včerejšího zápasu Vratislav Lokvenc před nadcházejícím utkáním s Trinidadem a Tobagem. „Pokud nebude někomu hrozit bezprostředně zranění, nasadíme tu nejlepší možnou sestavu,“ prohlásil jednoznačně i trenér Brückner. Vrásky na obličeji dělá kouči dál nejasný zdravotní stav Tomáše Rosického.

Tvořivý záložník a jeden z klíčových mužů reprezentačního výběru včera zbytečně nejitřil čerstvé svalové zranění a na soupisce se vůbec neobjevil. A podle lékařů není ani zdaleka jisté, jestli okusí ostrý zápas ještě před odjezdem do Německa.

„Takové zranění je hodně nečitelné. Hlavní je, aby byl Tomáš v pořádku na první zápas na mistrovství světa. To je nejdůležitější,“ stanovil si jasnou prioritu Karel Brückner.
Autor: Lidové noviny