130 let
Stanislav Tecl (v bílém).

Stanislav Tecl (v bílém). | foto: www.fcvysocina.cz

Jihlavský útočník Tecl přichází do Slavie na hostování s opcí

Sport
  •   13:45aktualizováno  14:41
PRAHA - První posilou fotbalistů Slavie Praha pro jarní část první ligy je útočník Stanislav Tecl. Do kádru Slavie přichází devatenáctiletý talentovaný hráč z druholigové Vysočiny Jihlava na půlroční hostování s opcí.

 Naopak do Jihlavy míří za stejných podmínek záložník rezervního celku Slavie Karel Zelinka.

V případě, že Tecl ve Slavii uspěje, změní se jeho hostování v přestup.

Tecl by se k týmu Karla Jarolíma měl připojit v pondělí před odjezdem na soustředění do Krkonoš. Dnes se Slavií podepsal smlouvu a vyřídil veškeré formality. "Na působení ve Slavii se strašně těším. Od malička jsem slávista, a proto jsem nad nabídkami jiných klubů neváhal. Chci udělat maximum, abych se v prvním týmu Slavie prosadil do sestavy. Uvědomuji si, že jdu do velmi konkurenčního prostředí, kde vůbec nikoho neznám, přesto věřím ve své schopnosti. FC Vysočina velmi děkuji za fotbalovou výchovu a přeji klubu jen to nejlepší," uvedl hráč pro webové stránky jihlavského klubu.

Tecl dosud odehrál za Jihlavu v druhé lize 22 zápasů, v nichž vstřelil šest branek. Má za sebou tři starty v reprezentaci do 18 let a dvakrát nastoupil za národní tým do 19 let.

Vydra jde do Baníku
Jihlavu opustí i další talentovaný útočník. Hráč české reprezentační devatenáctky Matěj Vydra se upsal Baníku Ostrava. Teprve sedmnáctiletý člen mládežnických reprezentací už má na svém kontě 27 druholigových startů a 5 vstřelených branek. Za rok 2008 byl vyhlášen třetím nejlepším mladším dorostencem v Česku.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz