Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Koronavirus řádí i v Českých Budějovicích. Dnešní předehrávka fotbalové ligy s Bohemians se ruší

Zleva Kamso Mara z Liberce, Pavel Novák z Českých Budějovic a Jakub Hromada z Liberce. foto: ČTK

Aktualizováno
České Budějovice - Dnešní předehrávka 5. kola první fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 byla kvůli výskytu koronaviru v domácím týmu odložena. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Náhradní termín zatím nebyl určen.
  13:49

V Dynamu se objevilo několik případů covidu-19. Nejnovější přibyl dnes a krajská hygienická stanice kvůli možnému dalšímu šíření nemoci nedoporučila utkání odehrát.

Zleva Jan Mikula z Liberce a Petr Javorek z Českých Budějovic.
Utkání 2. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice,...

Jde o druhý odložený zápas v nové prvoligové sezoně. V minulém kole se nehrálo utkání mezi Slováckem a Příbramí, která měla 13 nakažených. Pozitivně testováno bylo devět hráčů a čtyři členové realizačního týmu.

Omezení diváků udělalo klubům čáru přes rozpočet. ‚Máme víc prodaných permanentek než míst,‘ stěžují si

Zápasy Českých Budějovic a Příbrami byly odloženy přesto, že od nové sezony platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry. 

Minulá prvoligová sezona zůstala kvůli koronaviru nedohrána. Po výskytu nemoci covid-19 v týmech Karviné a Opavy se nestihla dokončit nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Nejvyšší soutěž tak hraje rekordní počet 18 mužstev.

České Budějovice mají po čtyřech kolech této sezony na kontě dva body za dvě remízy a v neúplné tabulce jim patří 16. místo.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...