130 let

Hráč Sparty Léonard Kweuke (vlevo) a jablonecký hráč Vít Beneš | foto: ČTK

Kweuke milost nedostal, trest si odsedí v Turecku

Sport
  •   18:01
Kamerunský útočník Léonard Kweuke si rekordní trest musí odpykat v plné výši. Disciplinární komise bývalému sparťanovi zamítla žádost o podmíněné odložení trestu. Kamerunský útočník, který před pár dny přestoupil do Rizesporu, tak nesmí hrát ještě šest utkání.

Kweuke byl potrestán za vyloučení zákazem startu ve dvanácti utkáních. Vyšší trest dosud disciplinárka nevynesla.

V květnovém semifinále poháru totiž fauloval boleslavského Radka Dosoudila způsobem, že mu zlomil holenní kost.

Ač se hájil, že šlo o neúmyslný zákrok, komise mu uložila rekordní trest, který platil po zápasy českého poháru a Gambinus ligy.

Ještě v minulé sezoně si Kweuke odpykal čtyři zápasy, další dva v úvodu nového ročníku ještě jako hráč Sparty. Po polovině trestu požádal o prominutí, což však komise zamítla. Trest se vztahuje i do zahraničí.

"Důvodem zamítnutí žádosti bylo vážné zranění protihráče," píše se v prohlášení disciplinárka.

Ta před dvěma týdny jedné žádosti vyhověla, Kweukeho bývalý sparťanský spoluhráč David Lafata za červenou kartu v minulém ročníku v Brně dostal trest na tři utkání. Nehrál jen dvakrát a pak požádal komisi o prominutí. Do konce kalendářního roku je v podmínce, takže při dalším případném provinění mu to přitíží.

Disciplinární komise zároveň zahájila se Spartou disciplinární řízení kvůli nedohranému přátelskému utkání v Rakousku s Admirou Mödling Vídeň.

Autor: