130 let

Tottenham - Twente (radost domácích). | foto: Reuters

LM: Tottenham a Inter si zastřílely, druhé vítězství vybojovala Kodaň

Sport
  •   22:38aktualizováno  23:10
PRAHA - Fotbalová Liga mistrů má za sebou kompletní druhé kolo. Ve středečním programu favorité až na Barcelonu (remíza 1:1 v Kazani) nezaváhali. S chutí si zastříleli fotbalisté Tottenhamu a Interu, kteří nasázeli Twente, respektive Werderu Brémy po čtyřech brankách. Největším překvapením je tak výhra Kodaně 2:0 na půdě Panathinaikosu. Dánský celek tak vede s plným bodovým ziskem svou skupinu.

Zatímco úterní program byl prošpikován trápením favoritů, ve středu měla problémy pouze Barcelona. Což se tak nějak dalo očekávat (s nadsázkou), když cestovala na půdu neoblíbené Kazaně- VÍCE ČTĚTE ZDE!

Záváhání jednoho z kandidátů na celkový triumf dokázala překvapivě využít Kodaň. Dánský mistr, který se musel do základních skupin protloukat předkoly, překvapivě zvítězil na horké půdě Panathinaikosu Atény 2:0. U vítězství nechyběl ani český reprezentační bek Zdeněk Pospěch, který odehrál za hosty celé utkání.

Kodaň se tak dostala senzačně do čela skupiny D a v příštím kole 20. října poměří síly na Camp Nou právě s katalánským gigantem.

HRAJTE O CENY VE VELKÉ TIPOVAČCE LN. TIPUJTE ZDE

Ve skupině A si s chutí zastříleli domácí celky. Tottenham hostil v Londýně nizozemského mistra Twente a nováčkovi soutěže ustředřil pořádnou lekci - výrazně se pod vítězství, které se zrodilo až ve druhém poločase podepsal ruský útočník "kohoutů" Roman Pavljučenko, autor dvou branek.

Ve druhém duelu skupiny si konečně napravil reputaci obhájce trofeje - Inter Milán. Italský velkoklub rozstřílel ofenzivně laděný Werder Brémy 4:1 a hlavními strůjci výhry se jmenují Samuel Eto´o a Wesley Sneijder. Prvně jmenovaný dokončil zápas s bilancí 3+1, druhý 1+3.

Ostatně o tom, kdo je hvězdou večera věděli i oba ofenzivní klenoty Interu. Po třetí trefě, kdy si Etoó vychutnal hostující stopery i gólmana, vzal kamerunský snajpr do ruky foťák a udělal snímek Sneijdera do sbírky oficiálnímu fotografovi Ligy mistrů. Pak mu jeho klenot opatrně vrátil do rukou.

Eto´o a Sneijder.

Výsledky skupiny B dopadly podle očekávání. Sice trápící se, ale přesto favorité - fotbalisté Schalke a Lyonu dokázali vyhrát doma nad Benfikou Lisabon 2:0, respektive 3:1 na půdě Hapoel Tel-Avivu. Za izraelský celek se neprosadil nikdo z útočníků, ale známý nigerijský gólman Enyeama. Ten se trefil v 79. minutě z penalty a snížil v té chvíli na 1:2. V nastaveném čase ale inkasoval potřetí.

Ve skupině C se na první dvě místa tabulky vyšvihlo po hubených výhrách ostrovní duo - Manchester United a Glasgow Rangers. Svěřenci sira Alexe Fergusona zvítězili v nudném duelu 1:0 na půdě Valenci, když se o výhru postarali až pět minut před koncem střídající Hernández (střelec) a Macheda (nahravač).

VÝSLEDKY 2. KOLA ZÁKLADNÍCH SKUPIN LIGY MISTRŮ - STŘEDA

Skupina A:
Tottenham Hotspur - Twente Enschede 4:1 (0:0)

Branky: 50. a 64. Pavljučenko obě z pen., 47. Van der Vaart, 85. Bale - 56. Chadli.
Rozhodčí: Hauge (Nor.). ČK: 61. Van der Vaart. Diváci: 35.000.

Inter Milán - Werder Brémy 4:0 (3:0)
Branky: 21., 27. a 81. Eto'o, 34. Sneijder.
Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 40.000.

Skupina B:
Schalke 04 - Benfica Lisabon 2:0 (0:0)
Branky: 73. Farfán, 85. Huntelaar.
Rozhodčí: Rocchi (It.). Diváci: 50.000.

Hapoel Tel-Aviv - Olympique Lyon 1:3 (0:2)
Branky: 79. Enyeama z pen. - 8. z pen. a 36. Bastos, 90.+4 Pjanič.
Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 14.000.

Skupina C:
Valencie - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka: 85. Hernández.
Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 46.000.

Glasgow Rangers - Bursaspor 1:0 (1:0)
Branka: 18. Naismith.
Rozhodčí: Gumienny (Belg.). Diváci: 40.000.

Skupina D:
Panathinaikos Atény - FC Kodaň 0:2 (0:2)
Branky: 28. N'Doye, 37. Vingaard.
Rozhodčí: Collum (Skot.). ČK: 49. G. Silva (Pan.). Diváci: 50.000.

Rubin Kazaň - FC Barcelona 1:1 (1:0) - VÍCE ČTĚTE ZDE!
Branky: 30. Noboa z pen. - 60. Villa z pen.
Rozhodčí: Cakir (Tur.). Diváci: 25.000.

Autor: Antonín Vavrda