130 let

Václav Svěrkoš v dresu Ostravy. | foto: ČTK

Nejlepší přestup/hostování první ligy

Sport
  •   16:36
PRAHA - Po skončení ligy se vyrojila řada nej- anket. I Sport report se do jedné pouští. Top 10 nejlepších přestupů (včetně hostování). Je to komplexní disciplína, zahrnující schopnosti nejen hráče, ale i všech kdo se na transferu podíleli. A protože si neusurpujeme patent na rozum, můžete i vy hlasovat, který přestup je podle vás ten nej a zároveň v diskuzi navrhnout další adepty.

1. Václav Svěrkoš - Baník Ostrava

Jasná volba. Ostravský střelec se po návratu do Baníku prostřílel až do reprezentace. Zároveň se stal králem ligových střelců.

2. Andrej Kerič - Slovan Liberec

Tenhle mladík má obrovský potenciál. Styl jakým naskočil do české první ligy byl úžasný a jen díky tomu, že přišel do Liberce i letos ho zřejmě připravilo o korunku nejlepšího zahraničního hráče.

3. Vladimír Šmicer - Slavia Praha

Štístko prokázalo svojí platnost na hřišti i mimo něj. Když mohlo hrát, bylo to opravdu znát. Pokud Šmíca nehrál šířil kolem sebe zkušenost a dobrou náladu.

4. Jiří Jeslínek - Kladno

Pokud hledáte důvod udržení Kladna v lize tak je to zřejmě Jiří Jeslínek. Jeho góly při podzimním hostování dlouho táhly Kladno. Na jaře pak citelně chyběl a ve Spartě pak nedostal šanci své kvality potvrdit.

5. Martin Vaniak - Slavia Praha

Čaroděj Vaniak má hlavní zásluhu na postupu  červenobílých do Ligy mistrů. Více než dobrý byl i v první lize a "na stará kolena" se dočkal svého prvního titulu.

6. Rudolf Otepka - Baník Ostrava

Perfektní přestup. Když se Baníku zranil špílmachr Lukeš rychle sháněl náhradu a trefil báječně. Kdyby nic, tak na Letné ukázal Spartě, jak se proměňují šance.

7. Erich Brabec - Slavia Praha

Při zranění Martina Latky potřebovala Slavia kvalitního obránce. V Brabcovi ho našla. Pokud hrál, tak vnášel do hry klid, přehled a vůdcovské schopnosti. Naprosto zaslouženě převzal kapitánskou pásku.

8. Goce Toleski - Most/Slavia Praha

Jestli se ve změti cizinců v Mostě jeden přestup opravdu povedl tak je to nejlepší cizinec soutěže Toleski. V Mostě se ohřál jen půl roku a šel do Slavie. Jediný škraloupek je až přespříliš žlutých karet.

9. Ludovic Sylvestre - Plzeň

Ač se to sparťanům nezdá, tak Sylvestre v Plzni hrál velmi dobře. Ne nadarmo se v průběhu jarní části dostal hned třikrát do sestavy kola.

10. Vlastimil Stožický - Most

Kdyby se Most nepouštěl do experimentů, kde by dnes asi byl. Tepličák Stožický byl původcem největší zbraně Severočechů - standartních situací. Zůstane v druholigovém?

Anketa

Kdo je podle vás nejlepší?

Václav Svěrkoš - Baník Ostrava 84
Andrej Kerič - Liberec 21
Vladimír Šmicer - Slavia 145
Jiří Jeslínek - Kladno 8
Martin Vaniak - Slavia 44
Rudolf Otepka - Baník Ostrava 9
Erich Brabec - Slavia 22
Goce Toleski - Most/Slavia 20
Ludovic Sylvestre - Plzeň 24
Vlastimil Stožický - Most 3
Autor: Lidovky.cz