130 let
Fotbalista norského týmu Brann Bergen Erik Mjelde se soupeři omlouvá za gól, který dal omylem

Fotbalista norského týmu Brann Bergen Erik Mjelde se soupeři omlouvá za gól, který dal omylem | foto: Reprofoto

Nevídané fair play. Soupeři vrátili náhodný gól

Sport
  •   10:01
OSLO - O málo vídaný kousek fair play se v norské lize postarali fotbalisté Brannu Bergen. V nedělním souboji s Lilleströmem (4:3) při vracení míče soupeři po ošetřování jednoho z hráčů omylem skórovali, a tak nechali domácí celek vzápětí vstřelit gól.

Vše odstartoval v 49. minutě za stavu 3:2 pro Brann Erik Mjelde, který vracel míč soupeři, jeho dlouhý odkop však překvapeného brankáře Lilleströmu přeskočil. Hostující záložník byl gólem neméně zaskočen a okamžitě ukazoval spoluhráčům, aby nechali soupeře z rozehrání snížit.

"Byla to jasná volba. Probral jsem to s Erikem a Christianem Kalvenesem a tohle bylo jediné správné řešení," citoval server dagbladet.no trenéra Bergenu Runeho Skarsfjorda.

zdroj: www.youtube.com

Ne všichni hráči Brannu ale s rozhodnutím souhlasili a polský brankář Piotr Leciejewski se snažil darovanému gólu ze všech sil zabránit. Nakonec ale neuspěl a domácí Björn Bergmann Sigurdarson snížil na 3:4. "Chápu spoluhráče, ale podle mě to byla chyba soupeřova brankáře. Proto jsem je nemohl nechat dát gól do prázdné branky," prohlásil Leciejewski.

"Na Mjeldeho se nezlobím, jenom odkopl míč a náš brankář nebyl připraven," řekl kouč Lilleströmu Magnus Haglund. "Nikdy však nepochopím chování bergenského brankáře. Něco takového do sportu rozhodně nepatří," dodal.

Autor: ČTK