130 let

Fotbalisté Plzně | foto: Petr Eret, MAFRA

Plzeň se vrací na vítěznou vlnu. Olomouc porazila 1:0 a vyhrála potřetí za sebou

Sport
  •   20:41
Plzeň - Fotbalisté Plzně ve 22. kole první ligy doma porazili Olomouc 1:0 a v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí za sebou. Viktoria v neúplné tabulce zůstala šestá, Hanáci klesli na deváté místo. Utkání na začátku druhého poločasu rozhodl Jean-David Beauguel.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 22. kolo:

Příbram - Liberec 0:2 (0:0),

Teplice - Opava 3:1 (1:1),

Zlín - Bohemians 1905 0:0,

Plzeň - Olomouc 1:0 (0:0).

Plzeňští začali aktivně a poměrně snadno se dostávali do zakončení. Velkou příležitost v 17. minutě nevyužil Bucha, který postupoval z úhlu na Mandouse, ale olomouckého brankáře přízemní střelou nepřekvapil. Oba si o chvíli později souboj zopakovali a znovu dopadl lépe pro gólmana.

Hosté ve zbytku prvního poločasu hru vyrovnali a Viktorii už do své šestnáctky příliš nepouštěli. Sami nedotáhli několik nadějných akcí a plzeňského gólmana Staňka vůbec neohrozili.

Fotbalisté Plzně
Plzeň

V 56. minutě Západočeši otevřeli skóre. Bývalý olomoucký záložník Falta z autu hodil míč Beauguelovi, který se v šestnáctce otočil kolem bránícího Poulola a tečovanou ranou z úhlu propálil Mandouse.

Francouzský útočník se trefil ve třetím ligovém duelu po sobě a devátým gólem v sezoně nejvyšší soutěže potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. V 71. minutě mohl Beauguel přidat další branku, zblízka však trefil jen připraveného Mandouse.

Plzeň v závěru sahala po pojistce. Olomoucký gólman ale výtečně zneškodnil Mihálikovu hlavičku z rohu a v 86. minutě po Šulcově střele vykopnul míč z brankové čáry bývalý plzeňský kapitán Hubník. Viktoria s Hanáky neprohrála už 14 ligových utkání za sebou a z toho podvanácté zvítězila.

Autor: ČTK