Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Překvapení pro Vrbu. Španělé neberou na Euro Diega Costu či Matu

Sport

  13:30
MADRID/PRAHA - Do nominace španělských fotbalistů, kteří budou na mistrovství Evropy soupeřem české reprezentace, se nevešli útočník Diego Costa z Chelsea či mistr světa i Evropy Juan Mata z Manchesteru United. Trenér Vicente Del Bosque v úterý oznámil 25 jmen, do konečné nominace ještě bude muset dva hráče vyškrtnout.

Juan Mata se v dresu Španělska na Euru neobjeví. foto: Reuters

Po 10 letech řekl sbohem. Rosický odchází z Arsenalu a přemýšlí o Spartě

Nominace Španělska je v duchu generační výměny, ke které došlo během kvalifikace. Del Bosque chce dát šanci zabojovat o nominaci i dvěma nováčkům.

Vůbec poprvé povolal záložníka Realu Madrid Lucase Vázqueze a do kádru zařadil také Saúla Ňígueze z Atlética Madrid, který sice už dostal pozvánku v roce 2015, ale tehdy nenastoupil.

Jinak nechybí žádná z obvyklých opor. Mezi vybranými hráči jsou Sergio Ramos, Andrés Iniesta, Cesc Fábregas či rekordman v počtu startů brankář Iker Casillas. Nedostalo se na záložníka Santiho Cazorlu, kterého v Arsenalu trápilo zranění.

Širší nominace Španělů

Brankáři: Iker Casillas (Porto/Portug.), David de Gea (Manchester United/Angl.), Sergio Rico (Sevilla).

Obránci: Sergio Ramos, Daniel Carvajal (oba Real Madrid), Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra (všichni Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea/Angl.), Juanfran (Atlético Madrid), Mikel San José (Bilbao).

Záložníci: Cesc Fábregas, Pedro (oba Chelsea), David Silva (Manchester City/Angl.), Koke, Saúl Ňíguez (oba Atlético Madrid), Isco, Lucas Vázquez (oba Real Madrid), Bruno Soriano (Villarreal), Thiago Alcantara (Bayern Mnichov), Andrés Iniesta, Sergio Busquets (oba Barcelona).

Útočníci: Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Bilbao), Álvaro Morata (Juventus/It.).

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...