130 let

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně. | foto: ČTK

Rasismus na fotbal nepatří. Disciplinární komise bude šetřit olomoucké diváky za nadávky na Beauguela

Sport
  •   14:03
Olomouc - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dnes zahájila řízení se Sigmou Olomouc kvůli rasistickému chování několika fanoušků vůči Jeanu-Davidu Beauguelovi z Plzně. Incidentem se bude zabývat na pravidelném čtvrtečním zasedání.

Utrápené utkání, byli jsme šťastnějším týmem, připustil po těsné výhře nad Zlínem Masopust

Na Beauguela příznivci domácí Sigmy bučeli při nedělním ligovém utkání, v němž Plzeň zvítězila 1:0. Když francouzský fotbalista tmavé pleti procházel pod kotlem, ozývaly se z tribun zvuky imitující opici. Disciplinárka proto dnes po obdržení zprávy od technického delegáta zahájila se Sigmou řízení.

„Pevně věříme, že se jednalo o ojedinělé projevy individuálních jedinců, což však nijak nesnižuje vážnost situace. Oceňujeme aktivní přístup pořadatele a věříme, že se olomouckému klubu podaří dotyčné osoby identifikovat a adekvátně proti nim zasáhnout,“ uvedla asociace v prohlášení.

Jean-David Beauguel z Plzně v souboji s Václavem Jemelkou.
Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně.

Beauguel i vedení Plzně chování fanoušků hned po zápase ostře odsoudili a Sigma se omluvila. „Sigma Olomouc důrazně odsuzuje rasistické projevy několika jedinců ze skupiny fanoušků na jižní tribuně vůči Jeanu-Davidu Beauguelovi. Takové chování v žádném případě nepatří na fotbalové stadiony,“ uvedl klub v prohlášení na webu.

„Jménem klubu se omlouváme Jeanu-Davidu Beauguelovi i celému klubu Viktoria Plzeň. Jakmile jsme zaznamenali tyto projevy, pořadatelská služba okamžitě zasáhla a aktéři incidentu byli vyvedeni ze stadionu,“ prohlásil. bezpečnostní manažer Sigmy Milan Zapletal.

Autor: ČTK