130 let
Petr Doležal, šéf fotbalové Slavie.

Petr Doležal, šéf fotbalové Slavie. | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Ředitel Slavie potvrdil, že klub dluží ENICu ještě 100 milionů

Sport
  •   14:41
PRAHA - Šéf fotbalové Slavie Petr Doležal dnes odpovídal na klubovém webu fanouškům v on-line rozhovoru. Kromě tématu příchodu a odchodů se řešila i výše dluhu, kterou má mistr vůči svému bývalému majoritnímu vlastníkovi, britské společnosti ENIC.

Doležal utnul všechny spekulace, když jasně deklaroval, že závazek je na úrovni 100 milionů korun. Nedávno se totiž vyrojily spekulace, že Slavia prohrála soud a bude tak platit výrazně více. To Doležal popřel a doplnil, že soudní spor se nevede o výši částky, ale o otázku termínu splatnosti závazku.

Podle Doležala dlužila Slavia v roce 2006, kdy ji společně s Rosenem převzali, firmě ENIC a dalším subjektům téměř 200 milionů korun, závazky se jí tedy podle zveřejněných informací povedlo snížit zhruba na polovinu. "Po postupu do Ligy mistrů v sezoně 2007/2008 jsme uhradili dluhy ve výši 50 milionů vůči ostatním subjektům a 30 milionů vůči ENICu. V roce 2009, kdy jsme Ligu mistrů bohužel nehráli, jsme uhradili ENICu dalších 10 milionů korun a aktuální dluh činí plus minus tři a půl milionu liber (asi 105 milionů korun). Tuto skutečnost jsme nikdy nepopírali," uvedl dnes Doležal.

Zároveň potvrdil i to, že se slávisté ještě dočkají posil pro jarní sezonu. Aktuálně se jedná o příchodu příbramského stopera Štochla a makedonského útočníka Ivanovskiho. Na testech je v týmu i francouzský stoper Lefrance z Mostu.

Autor: Lidovky.cz