130 let

Cristiano Ronaldo | foto: OLIVER LANG

Ronaldo se nechce vrátit do Manchesteru

Sport
  •   13:18
STUTTGART - Portugalský záložník Cristiano Ronaldo si po incidentu s Waynem Rooneym nedokáže představit návrat do Manchesteru United. Jednadvacetiletý hráč si chce najít angažmá ve Španělsku, nejraději v Realu Madrid.

"V Anglii nemůžu zůstat. Měl bych vypadnout z Manchesteru, za těchto okolností tam nejde dál hrát," řekl Ronaldo, který si proti sobě poštval celou Anglii, když se ve čtvrtfinále MS vehementně dožadoval červené karty pro svého klubového spoluhráče. Rozhodčí jí Rooneymu za šlápnutí Carvalhovi do rozkroku po souboji o míč skutečně ukázal.

Ačkoli oba hráči svorně tvrdili, že tato událost jejich vztahy ani další spolupráci v Manchesteru nenarušila, britský tisk Rooneyho citoval, že je schopen zakopat válečnou sekeru jen do Ronaldovy hlavy. Ten si je dobře vědom nenávisti, která jej po návratu do klubu čeká. "Nikdo se mě nezastal, i když jsem nikomu neublížil. Během dvou tří dnů chci svůj další osud vyřešit," prohlásil.

Ronaldovi zbývají v Manchesteru ze smlouvy ještě čtyři roky a trenér Alex Ferguson počítá, že se zapojí do přípravy na novou sezonu. Agent portugalského 'rychlíka' se má nicméně v příštím týdnu setkat s šéfem United a celou věc prodiskutovat. "Je těžké vrátit se do země, kde nejste vítaný. Uvidíme, jak všechno dopadne," dodal Ronaldo.

I když Ronaldo vyslovil jako svůj vysněný nový klub Real, ten jeho zájem zatím neopětoval. "Cristiano je výborným fotbalistou, ale hráčem Manchesteru. Všichni vždycky chtějí hrát za Real," reagoval nový trenér španělského velkoklubu Fabio Capello.

Portugalci vyřadili Anglii ve čtvrtfinále v penaltovém rozstřelu a na turnaji skončili čtvrtí. Rooney za faul dostal v sobotu zákaz startu ve dvou reprezentačních zápasech a pokutu 5000 švýcarských franků.

Autor: